HOME SWEET HOME HOME TIPS

Τα 4 μεγάλα λάθη που κάνουμε όλοι όταν διαλέγουμε χαλί


23 Φεβρουαρίου 2020

Τα 4 μεγάλα λάθη που κάνουμε όλοι όταν διαλέγουμε χαλί

Μπορεί να το πατάτε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το χαλί σας δε χρήζει σημασίας και σωστής επιλογής!

Κι όμως το σωστό χαλί μπορεί να ανανεώσει και να δώσει έξτρα πόντους στιλ στο σπίτι σας! Ένα χαλί μάλιστα αρκεί για να μεγαλώσει το χώρο σας, να τον κάνει πιο ζεστό και φιλόξενο αλλά και να του δώσει ιδιαίτερο ύφος, χαρακτήρα και προσωπικότητα. Με άλλα λόγια, η επιλογή εκείνου του αντικειμένου που θα γίνει... χαλί να το πατήσετε πρέπει να είναι έξυπνη και σοφή. Για να αποφύγετε τα στραβοπατήματα, δείτε ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη στα οποία ενδέχεται να υποπέσετε κατά τη διαδικασία επιλογής.

Λάθος #1 Στρώσατε μικρό χαλί

Τα μικρά χαλιά έχουν την τάση να μικραίνουν το χώρο σας κι αυτό γιατί, όπως γράψαμε και πιο πάνω, οριοθετούν οπτικά το χώρο στον οποίο τα στρώνετε. Με άλλα λόγια, το χαλί σας πρέπει να είναι μεγάλο και για την ακρίβεια τόσο μεγάλο ώστε σε αυτό να πατούν τουλάχιστον τα μπροστινά πόδια των επίπλων που τοποθετείτε πάνω του. Αντίστοιχα, στην κρεβατοκάμαρα το χαλί σας πρέπει να είναι κολλημένο πάνω στο κρεβάτι σας. Για ποιο λόγο; Δε θέλετε να σηκώνεστε από το κρεβάτι σας και η πρώτη αίσθηση της ημέρας να είναι το παγωμένο δάπεδο του σπιτιού.

jenny.gr

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: Το σπίτι της Jennifer Aniston είναι καλύτερο και από ξενοδοχείο