HOME SWEET HOME HOME TIPS

3 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια


The Jennettes

9 Ιουλίου 2020

3 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια

Είναι καλοκαίρι και ως επί το πλείστον τα παράθυρα μένουν ανοιχτά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνουν και κάποιοι «απρόσκλητοι» επισκέπτες την εμφάνισή τους. Τα μυρμήγκια.

Όσο καλά και αν σφραγίζετε τα τρόφιμα, τα μυρμήγκια πάντα βρίσκουν το δρόμο τους μέσα από πόρτες και παράθυρα, μικροσκοπικές χαραμάδες και τρύπες στους τοίχους. Ακόμη και όταν νομίζετε ότι τα ξεφορτώθηκατε μία μικρή απροσεξία ή αφηρημάδα μπορεί να μετατρέψει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες σε μόνιμους κατοίκους του σπιτιού σας. Πώς θα δώσετε οριστική λύση στο πρόβλημα με φυσικό τρόπο χωρίς να βλάψετε τα μικροσκοπικά ζωύφια;

Ξύδι

Ξέρατε ότι τα μυρμήγκια απεχθάνονται το ξύδι; Αν έχετε εντοπίσει το σημείο απ΄ όπου βρίσκουν δίοδο, ψεκάστε το αμέσως με αυτό το φυσικό υλικό. Στη συνέχεια, σκουπίστε τις περιοχές με ένα μαλακό πανί. Οι ενοχλητικοί επισκέπτες αποκλείεται να περάσουν από εκεί, αφού δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λευκό ξύδι ακόμη και για σφουγγάρισμα, αναμειγνύοντας το με νερό.

Κανέλα

Ακόμη ένα εξαιρετικό φυσικό εντομοαπωθητικό είναι η κανέλα. Η μυρωδιά της, όπως και του λευκού ξυδιού, σίγουρα θα αποθαρρύνει τα μυρμήγκια, αν σχεδιάζουν επίσκεψη στο σπίτι σας. Σε ένα φλιτζάνι του καφέ, προσθέστε ισόποση ποσότητα νερού και αιθέριο ελαίου κανέλας. Χρησιμοποιήστε βαμβάκι για να σκουπίσετε τις περιοχές από όπου μπορούν να εισβάλουν τα μυρμήγκια στο σπίτι. Ακολουθήστε καθημερινά την ίδια διαδικασία μέχρι να σιγουρευτείτε ότι οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες αποτελούν παρελθόν.

Λεμόνι

Θέλετε να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια από το εσωτερικό του σπιτιού σας; Εκτός από το ξύδι, ακόμη μία μυρωδιά που δεν αντέχουν είναι το λεμόνι. Τρίψτε μερικές λεμονόκουπες στα κουφώματα του σπιτιού σας για να εμποδίσετε την είσοδο στους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ακόμη μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού σε βαμβάκι και να το τοποθετήσετε στο εσωτερικό των ντουλαπιών. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία ανά 3-4 ημέρες έως ότου οι εισβολείς εξαφανισθούν.