Το Σαββατοκύριακο είναι το διήμερο της φασίνας και όλο και κάποιο πλυντήριο θα βάλουμε. Μήπως όμως είναι σαν να το κάνουμε τζάμπα;
Η ντουλάπα δεν έχει καθαρά ρούχα και έχετε ξεμείνει από εσώρουχα. Βάζετε πλυντήριο αλλά, άθελά σας, κάνετε μερικά σοβαρά λάθη και πηγαίνει στράφι η τόση αναμονή. Πάμε να δούμε τις μικρές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε experts στο πλύσιμο των ρούχων.
Βάζουμε πάρα πολύ απορρυπαντικό
Αν βάζετε απορρυπαντικό σε σκόνη, ίσως παρατηρείτε λευκούς λεκέδες στα ρούχα. Επειδή τα καινούρια πλυντήρια χρησιμοποιούν περισσότερο νερό, έτσι ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Πρέπει λοιπόν να μην παρακάνουμε με τις ποσότητες και να προσέχουμε την αναλογία.
Παραγεμίζουμε το πλυντήριο
Αν η πόρτα κλείνει με το ζόρι, μάλλον το έχετε παρακάνει. Τα ρούχα τρίβονται μεταξύ τους, φθείρονται και φυσικά δεν καθαρίζουν όσο θα έπρεπε.
Δεν καθαρίζουμε το πλυντήριο
Να άλλο μία οικιακή συσκευή που θα έπρεπε να πλένουμε, και συνήθως ξεχνάμε. Πόσο όμως αποτελεσματικό είναι να πλένουμε τα ρούχα μέσα σε ένα βρώμικο μέρος; Πώς θα το κάνουμε σαν καινούριο; Το αδειάζουμε εντελώς, βάζουμε μπόλικο καυτό νερό και 1 φλιτζάνι χλωρίνη. Αφήστε το για 1 ώρα και βάλτε το πλυντήριο σε κανονική λειτουργία, στην υψηλότερη θερμοκρασία.
Πλένουμε ρούχα με το παραμικρό
Λέμε ναι στην καθαριότητα και την ωραία μυρωδιά, αλλά δεν είναι περιττό να πλένουμε το τζιν μας ενώ το έχουμε βάλει μία φορά και δεν έχει λερωθεί; Αφενός, φθείρονται τα υφάσματα και αφετέρου συμβάλουμε στην κλιματική κρίση.
Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ
Ένα κλισέ που επαναλαμβάνεται σταθερά. Νομίζουμε ότι είναι η προτεραιότητά μας, αλλά όλο και κάτι ξεφεύγει και αλλάζει χρώμα. Κάνουμε τον διαχωρισμό κάθε φορά που βάζουμε πλυντήριο.