HOME SWEET HOME HOME TIPS

Pantone: Τα χρώματα που θα γίνουν οι μεγαλύτερες τάσεις το 2022


The Jennettes

8 Νοεμβρίου 2021

Pantone: Τα χρώματα που θα γίνουν οι μεγαλύτερες τάσεις το 2022
Από το "sunny yellow" και το ροζ και φούξια μέχρι το «αναζωογονητικό πράσινο», τρεις σχεδιαστές μοιράστηκαν τις αγαπημένες τους αποχρώσεις που στοιχηματίζουν ότι θα γίνουν οι μεγαλύτερες τάσεις του 2022, που θα φιλοξενηθούν από τον λαμπερό κόσμο της μόδας, κατευθείαν στους τοίχους του προσωπικού μας χώρου. 

Από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης κατευθείαν στα σαλόνια μας. 

Η μόδα και η διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι δύο έννοιες στενά συνυφασμένες.

Ta animal prints γίνονται κυρίαρχη τάση στα παπούτσια και επικρατούν στα υφάσματα. Έτσι και το βελούδο από τους καναπέδες, γίνεται το υλικό για τους καλύτερους συνδυασμούς στο κόκκινο χαλί, όπως και πολλά άλλα. Έτσι, όταν το Pantone Color Institute δημοσίευσε όσα ξεχώρισε από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης για τις συλλογές της Άνοιξης 2022, δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή. Μετά λοιπόν τις πασαρέλες, υπάρχουν κάποια χρώματα που θα κυριαρχήσουν στο σπίτι μας. 

Από το "sunny yellow" και το ροζ και φούξια μέχρι το «αναζωογονητικό πράσινο», τρεις σχεδιαστές μοιράστηκαν τις αγαπημένες τους αποχρώσεις που στοιχηματίζουν ότι θα γίνουν οι μεγαλύτερες τάσεις του 2022 και θα φιλοξενηθούν από τον λαμπερό κόσμο της μόδας, κατευθείαν στους τοίχους του προσωπικού μας χώρου. 

Στο σαλόνι μας θα πρωτοστατήσει σίγουρα το Glacier Lake ενώ τα καφέ χρώματα, όπως το Coca Mocha, επιστρέφουν δυναμικά. Επίσης, μια πιο μουντή εκδοχή του Gossamer Pink, θα κυριαρχήσει στις κρεβατοκάμαρες και το Daffodil θα φιλοξενηθεί σε πολλούς εσωτερικούς χώρους. Το Skydiver δεν έφυγε ποτέ σαν τάση, όπως και το Poinciana

Ανάμεσα στις επιλογές των σχεδιαστών είναι και το Harbor Blue που χαλαρώνει το μάτι και ξεκουράζει. Οι φυσικοί και γήινοι τόνοι είναι η επόμενη τάση όπως το Basil και το Perfectly Pale

Tα δύο χρώματα που επηρέασαν τις τάσεις του 2021, σύμφωνα με την Pantone, προέκυψαν από ένα ιδιαίτερο πάντρεμα, μεταδίδοντας ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας. Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι για το 2021, τα χρώματα που επηρεάζουν τις τάσεις, είναι τα «Ultimate Gray» και «Illuminating».

Το πρώτο χρώμα είναι απόχρωση του γκρι και το δεύτερο μία φωτεινή και αισιόδοξη απόχρωση του κίτρινου, ή όπως την περιγράφουν σε άρθρο τους οι New York Times, «σκεφτείτε το φως στην άκρη του τούνελ».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Δεν είναι όμως, η πρώτη φορά που η Pantone ανακοινώνει δύο χρώματα ως χρώματα της χρονιάς. Η πρώτη ήταν το 2015, όταν επέλεξε "Rose Quartz" και "Serenity", τις αποχρώσεις του ροζ και του μπλε. 

Δείτε ακόμη: Δέκα μουσεία που πρέπει να επισκεφθείτε