CELEBRITIES

Η Brigitte Bardot πλήρωσε ακριβά τα ρατσιστικά της σχόλια (€20,000 για την ακρίβεια)


The Jennettes

8 Νοεμβρίου 2021

Η Brigitte Bardot πλήρωσε ακριβά τα ρατσιστικά της σχόλια (€20,000 για την ακρίβεια)
Brigitte Bardot: To δικαστήριο της επέβαλε πρόστιμο για ρατσιστικά σχόλια

Η Brigitte Bardot απασχολεί και πάλι τα media καθώς εις βάρος της καταγράφηκε μία ακόμη καταδίκη για ρατσιστικά σχόλια. Η Γαλλίδα ηθοποιός σύμφωνα με τη Le Figaro, κατηγορήθηκε για τα σχόλια που έκανε το 2019 για τους κατοίκους του νησιού Réunion, που αποτελεί έδαφος της Γαλλίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "υποδαυλίζουν το φυλετικό μίσος". 

Το γαλλικό δικαστήριο λοιπόν της επέβαλε πρόστιμο αξίας 20,000€ και τη κατηγόρησε για ρατσιστική συμπεριφορά. Η Brigitte Bardot είχε γράψει μία επιστολή και την είχε μοιραστεί με τον Τύπο. Μέσα στην επιστολή χαρακτήριζε τους κατοίκους του νησιού "εκφυλισμένους αγροίκους" και ανέφερε ότι "έχουν διατηρήσει τα βάρβαρα γονίδιά τους" εξαιτίας της συμπεριφοράς τους απέναντι στα ζώα.

jenny.gr

Η ίδια είναι ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και μάλιστα έχει δημιουργήσει και ένα ίδρυμα που ασχολείται ενεργά με τα προβλήματα των ζώων. Η ηθοποιός άσκησε κριτική στη φυλή Hindu Tamil λέγοντας ότι "θυσιάζουν τις κατσίκες" και ότι "χρησιμοποιούν πρακτικές κανιβαλισμού". 

jenny.gr

Η 87χρονη ηθοποιός το 2008 είχε βρεθεί ξανά στην ίδια θέση καθώς είχε βρεθεί κατηγορούμενη για φυλετική δυσφήμιση των Μουσουλμάνων. Μάλιστα, το δικαστήριο της είχε επιβάλλει και πάλι πρόστιμο αξίας 15,000€.

Η Brigitte Bardot όταν αποσύρθηκε από την υποκριτική ασχολήθηκε ενεργά με τον ακτιβισμό και έχει απασχολήσει πολλές φορές το γαλλικό δικαστήριο με τις ρατσιστικές της δηλώσεις έναντι όσων όπως ισχυρίζεται κακομεταχειρίζονται τα ζώα.

Διαβάστε ακόμη: «Τι να κάνω; Να σταματήσω τον χρόνο; Να εξαφανιστώ;»: Η SJP μιλά για το μισογυνισμό που δέχεται επειδή απλώς μεγαλώνει

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.