HOME SWEET HOME HOME TIPS

3 λόγοι που κάτι πάει στραβά με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας


Στεφανία Παπαδημητρίου

1 Δεκεμβρίου 2021

3 λόγοι που κάτι πάει στραβά με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας

Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Βάλαμε όλη μας την τέχνη (και όλα τα φωτάκια που μπορούσαμε να βρούμε). Ακούσαμε και το Let it Snow με 15 βαθμούς, Νοέμβρη μήνα. Αλλά κάτι πήγε στραβά. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας βγήκε κάπως παράξενη.

Τι, όχι; Μόνο σε εμάς συνέβη;

Αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα και δυσκολεύεστε να βρείτε το γιατί, παρακάτω θα δείτε 3 πιθανές αιτίες. Ίσως η λύση είναι πιο απλή απ’ όσο πιστεύετε.

#1 Ξεκινάμε χωρίς σχέδιο

Ή ξυπόλυτοι στα αγκάθια, θα έλεγε κανείς. Λίγο γκλίτερ από εδώ, λίγες γιρλάντες από εκεί, ψεύτικο χιόνι παραπέρα. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι η απλότητα – μόνο κόκκινες μπάλες, για παράδειγμα, ή ξύλινα αξεσουάρ. Ας έχουμε στο  νου μας τι θέλουμε να πετύχουμε κι ας αναλάβουμε δράση.

#2 Δεν έχουμε κάνει φασίνα

Καταρχάς, αν δε χρησιμοποιείτε τη λέξη φασίνα το 2021, μη μας κρίνετε. Δεύτερον, αν δεν κάνουμε γενική καθαριότητα πριν στολίσουμε, θα δούμε τη σκόνη και τη βρωμιά – θα μας δουν κι αυτές. Η διακόσμηση δε θα φαίνεται όσο ωραία θα θέλαμε, οπότε αν την κοιτάζουμε, κάτι μας ενοχλεί και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι, ας πάρουμε τον χρόνο μας και ας κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού. Η διαφορά θα είναι τεράστια.

jenny.gr

#3 Προσπαθούμε υπερβολικά

Ξέρουμε. Είναι δύσκολο. Οι φωτογραφίες στο Instagram και το Pinterest μας γεμίζουν όρεξη, θέλουμε να αντιγράψουμε τα πάντα. Αλλά δε γίνεται. Προσπαθούμε πολύ για την τέλεια διακόσμηση, που το αποτέλεσμα καταλήγει αστείο. Ας αφήσουμε τον εαυτό μας και, κυρίως, το γούστο μας ελεύθερο κι ας δημιουργήσουμε αυτό που μας βγαίνει – χωρίς τρομερό κόπο και χρόνο.

πηγή φωτογραφιών: Unsplash