HOME SWEET HOME HOME TIPS

5 λάθη που κάνουμε όταν καθαρίζουμε το σπίτι μας και μας τρώνε χρόνο


JTeam

11 Δεκεμβρίου 2021

5 λάθη που κάνουμε όταν καθαρίζουμε το σπίτι μας και μας τρώνε χρόνο
Θέλετε ένα αστραφτερό σπίτι στον μισό χρόνο από αυτόν που αφιερώνετε για την καθαριότητά του; Τότε, καλό θα είναι να σταματήσετε άμεσα να κάνετε τα πέντε παρακάτω λάθη.

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι η μισή αρχοντιά, όπως και του εαυτού μας. Όσο κι αν προσπαθούμε να κάνουμε όλες τις δουλειές σωστά, πάντα κάτι ξεφεύγει που μας κάνει να χάνουμε περισσότερο χρόνο στις δουλειές χωρίς λόγο. Το καθάρισμα δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο και οι ειδικοί τονίζουν πως εάν αποφύγουμε τα πέντε παρακάτω λάθη, θα καταφέρουμε να γίνουμε οι γκουρού της λάμψης!

Ακολουθούν οι μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη ρουτίνα της καθαριότητάς σας εάν θέλετε να γλιτώσετε χρόνο στις αγγαρείες του σπιτιού.

1. Δεν απολυμαίνετε τις συσκευές καθαρισμού

Τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων είναι κατασκευασμένα για να καθαρίζουν οπότε τα ίδια δεν χρειάζονται καθαρισμό. Λάθος! Εάν δεν τα καθαρίζετε τακτικά, θα αρχίσουν να μυρίζουν σύντομα πολύ άσχημα και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ δυσάρεστο. Οπότε αντί να χάνετε χρόνο με το να είστε σχολαστικοί χρησιμοποιώντας λάθος τακτικές, κάντε έναν γρήγορο καθαρισμό κι εκεί. Μάθετε απλά πώς να καθαρίζετε σωστά για παράδειγμα, το πλυντήριο των πιάτων και θα δείτε πως θα εξοικονομήσετε χρόνο στην καθαριότητα της κουζίνας σας.

2. Χρησιμοποιείτε παλιά ρούχα για να καθαρίζετε

Εάν αντί για ρολό κουζίνας, χρησιμοποιείτε παλιά και χρησιμοποιημένα υφάσματα και ρούχα για να καθαρίσετε τα τζάμια, τότε όλη η διαδικασία της καθαριότητας είναι λάθος. Μεταφέρουν βακτήρια στον χώρο σας και μάλλον κάνουν πιο βρώμικα τα τζάμια. Χρησιμοποιήστε καλύτερα υφάσματα με μικροΐνες που μπορούν να καθαριστούν εύκολα και να επαναχρησιμοποιηθούν.

3. Ξεχνάτε να αδειάσετε τη σακούλα της σκούπας

Αυτό είναι ένα από τα βασικότερα λάθη που κάνετε και έχει ως αποτέλεσμα να μην καθαρίζετε καλά το σπίτι σας όταν είναι γεμάτη. Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο για να αντικαταστήσετε τη γεμάτη σακούλα γιατί εάν χρησιμοποιείτε για αρκετό καιρό την ίδια, η εικόνα του προσωπικούς σας χώρου δεν θα δείχνει και τόσο καθαρή παρόλο που θα αφιερώνετε ώρες στην καθαριότητά του.

4. Καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα

Αν καθαρίζετε πιο τακτικά, θα δείτε πως το σπίτι σας θα είναι πιο λαμπερό και δεν θα απαιτεί πολλές δουλειές από εσάς για να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Εάν το καθαρίζετε πιο αραιά, θα πρέπει να βάλετε σε τάξη πολλά ασυμμάζευτα και αυτό πέρα από χρονοβόρο, είναι και ιδιαίτερα εξαντλητικό ειδικά όταν δεν έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο.

5. Δεν ξεσκονίζετε σωστά

Κάθε δωμάτιο πρέπει να ξεσκονίζεται από πάνω προς τα κάτω ώστε η σκόνη να πέφτει στο πάτωμα για να καθαρίζεται. Εάν ακολουθείτε την ανάποδη διαδικασία, τότε όλος σας ο κόπος είναι μάταιος αφού πολύ σύντομα θα πρέπει πάλι να καθαρίσετε το σπίτι σας αφού θα μοιάζει αρκετά βρώμικο.

TAGS