HOME SWEET HOME HOME TIPS

Θέλετε να ζήσετε 100 χρόνια; Οι 5 κινήσεις ματ που κάνουν στο σπίτι τους οι μακροβιότεροι άνθρωποι


Κλέλια Φατούρου

14 Δεκεμβρίου 2021

home
Pexels/cottonbro
Οι κινήσεις που κάνουν οι μακροβιότεροι στο σπίτι τους και ζουν το λιγότερο 100 χρόνια

Ποιες είναι οι συνήθειες των μακροβιότερων ανθρώπων; Υιοθετούν τη μεσογειακή διατροφή, ασκούνται συστηματικά, αποφεύγουν το πολύ άγχος και οργανώνουν σωστά το σπίτι τους.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμα και το πού κοιτάζει η τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα, συμβάλει στη μακροζωία σου. Και αν μας έδειξε κάτι η καραντίνα, είναι ότι ο προσωπικός μας χώρος είναι πολύτιμος και πρέπει να τον φτιάχνουμε με σκοπό την καλή ψυχική υγεία. Πάμε λοιπόν να δούμε τις κινήσεις-ματ που κάνουν όσοι ζουν 100 χρόνια για να τις αντιγράψουμε.

Μακριά η τηλεόραση από την κουζίνα

Όταν λέμε ότι θα καθίσουμε να φάμε, πρέπει να το κάνουμε με απόλυτη συνείδηση, ώστε να το απολαμβάνουμε και να καταλαβαίνουμε πότε έχουμε χορτάσει. Επίσης, όσο πιο μακριά είναι η κουζίνα από το σαλόνι, είναι λιγότερο πιθανό να τρέχεις συνέχεια για σνακ.

Αντικείμενα από έξω

Η ομορφιά της φύσης πρέπει να υπάρχει και στο εσωτερικό του σπιτιού. Τα φυτά μειώνουν το άγχος με φυσικό τρόπο αλλά το ίδιο κάνουν και πίνακες με τοπία. Αφήστε το φυσικό φως να περάσει από τα στόρια και το παράθυρο, ειδικά αν έχει λιακάδα.

Χαμηλά τα έπιπλα

Για έναν απλό και πρακτικό λόγο. Όσο πιο χαμηλοί είναι οι καναπέδες, οι καρέκλες και τα κρεβάτια, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να τραυματιστείτε από πτώση. Δεν είναι τυχαίο που στην Οκινάουα, οι μακροβιότεροι άνθρωποι κάθονται στο πάτωμα. Έτσι αποκτούν μεγαλύτερη ισορροπία, ευλυγισία και δύναμη.

Ήρεμη κρεβατοκάμαρα

Πώς περιμένετε να κοιμηθείτε ποιοτικά αν δεν έχετε μία κρεβατοκάμαρα που να σας εμπνέει; Βάλτε κουρτίνες που να επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπαίνει, ένα μηχάνημα για λευκό θόρυβο που σε βοηθά να κοιμηθείς, άλλαζε σεντόνια και σκούπιζε όσο πιο συχνά μπορείς.

Τα παπούτσια στο χολ

Κάτι ξέρουν οι Ιάπωνες που δεν κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι με τα παπούτσια. Δεν μεταφέρουν μικρόβια απ'έξω και δεν αρρωσταίνουν εύκολα. Επίσης, όταν βλέπεις τα αθλητικά σου δίπλα στην πόρτα, θα βγεις πιο εύκολα για περπάτημα.