HOME SWEET HOME HOME TIPS

Αυτό είναι το χρώμα που θα κυριαρχήσει στη διακόσμηση το 2022


JTeam

14 Φεβρουαρίου 2022

Αυτό είναι το χρώμα που θα κυριαρχήσει στη διακόσμηση το 2022
Pexels
Το καφέ είναι μία από τις πιο διαχρονικές τάσεις και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το εντάξεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Ανάμεσα στη λίστα των χρωμάτων που κυριαρχούν ήδη μες στο 2022 είναι το καφέ, το οποίο σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων, προσδίδει ένα αίσθημα ασφάλειας και προστασίας όταν υπάρχει στον χώρο.

Ακριβώς επειδή συμβολίζει τη γη, το καφέ προσφέρει γαλήνη, ηρεμία και την απαραίτητη χαλάρωση όταν επιστρέφουμε σπίτι. Δεν προκαλεί εντύπωση λοιπόν, που μετά από δύο χρόνια με πανδημία, το συγκεκριμένο χρώμα θεωρείται το πιο κυρίαρχο στη διακόσμηση του προσωπικού μας χώρου.

Επίσης, η επιλογή του καφέ χρώματος προσδίδει μινιμαλισμό στον χώρο λόγω της ουδετερότητάς του. Σύμφωνα με την πρώην interior designer του Studio Jake Arnold, Jake Arnold: «Οι αποχρώσεις του καφέ φέρνουν την απαραίτητη ζεστασιά, μια αίσθηση προσγείωσης και την απόλυτη ηρεμία».

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι μαξιμαλιστές δεν έχουν λόγους να αγαπήσουν το συγκεκριμένο χρώμα αφού είναι το ιδανικότερο χρώμα και για τα δύο στιλ. Αποτελεί τη βάση για πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς, επαναφέρει νοσταλγικές νότες από τη δεκαετία των 70s και απογειώνει τον συνολικό χαρακτήρα της διακόσμησης.

Συγκριτικά με άλλες τάσεις στη διακόσμηση, η επιλογή του καφέ είναι πάντα διαχρονική και «είναι από εκείνα τα χρώματα που πάντα θα επιστρέφουν στη μόδα».