HOME SWEET HOME HOME TIPS

Το νέο σπίτι της Gwyneth Paltrow μας έδωσε 4 φανταστικά tips διακόσμησης


JTeam

15 Φεβρουαρίου 2022

Το νέο σπίτι της Gwyneth Paltrow μας έδωσε 4 φανταστικά tips διακόσμησης
Instagram/ arq.biam
Αν λάτρεψες το σπίτι της Gwyneth Paltrow, όπως εμείς, τότε μπορείς να εμπνευστείς από τα παρακάτω tips που θα κάνουν το προσωπικό σου καταφύγιο να μοιάζει με «παριζιάνικο διαμέρισμα μέσα σε παλιό ευρωπαϊκό αχυρώνα».

Στις αρχές του μήνα, η Gwyneth μάς ξενάγησε στο σπίτι της στην Καλιφόρνια, το οποίο ανακαίνιζε τα τελευταία έξι χρόνια. Όταν το είδαμε, καταλάβαμε γιατί αφού οι εικόνες από την εντυπωσιακή του μεταμόρφωση στο Architectural Digest, το κατατάσσουν σε ένα από τα ομορφότερα σπίτια των celebrities.

«Το παριζιάνικο διαμέρισμα μέσα σε έναν παλιό ευρωπαϊκό αχυρώνα», όπως η ίδια το χαρακτηρίζει, μπορεί να θυμίζει σε λίγο καιρό το δικό σου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαιτείται υψηλό budget.

Υπάρχουν πολλά πράγματα να αγαπήσεις μέσα στον προσωπικό χώρο της star από τα ετερόκλητα στοιχεία επίπλωσης μέχρι τα πιο πολυτελή υλικά. Αν εφαρμόσεις τα παρακάτω tips, το σπίτι σου σύντομα θα μοιάζει με εκείνο της ηθοποιού χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά.

1. Χρησιμοποίησε κλασικά υλικά

Όταν καλείσαι να επιλέξεις υλικά για το σπίτι σου, η πιο έξυπνη κίνηση είναι να επιλέξεις τα κλασικά. Στο hall της εισόδου, οι designers επέλεξαν να κοσμήσουν το πάτωμα του σπιτιού της ηθοποιού με μια ασπρόμαυρη σκακιέρα που είναι ένα διαχρονικό μοτίβο (κι έχει κάνει δυναμική επιστροφή σε πολλά σπίτια στην Ευρώπη).

Jenny.Gr

Το ξύλινο δάπεδο από βελανιδιά, το πάτωμα από μάρμαρο, φυσική πέτρα ή τερακότα θεωρείται ότι έχουν διαχρονική αξία και είναι πάντα στη μόδα και ακόμη κι αν δεν έχεις τόσα χρήματα να διαθέσεις, μπορείς εναλλακτικά να δοκιμάσεις να ενσωματώσεις έπιπλα από βελανιδιά ή διάφορα διακοσμητικά από μάρμαρο.

2. Φτιάξε ωραίες βιτρίνες με αγαπημένα αντικείμενα

Όταν περιβάλλεσαι από πράγματα που αγαπάς πολύ, τότε μόνο νιώθεις ότι έχεις δημιουργήσει ζεστές φωλιές μες στο σπίτι σου. Τα αγαπημένα πιάτα της Paltrow σε λευκό και μπλε χρώμα βρίσκονται σε περίοπτη θέση στο σπίτι της και είναι εύκολα προσβάσιμα την ώρα του φαγητού.

Jenny.Gr

Ακόμη κι αν δεν μπορείς να αφιερώσεις έναν ολόκληρο τοίχο για να τοποθετήσεις τα πιο αγαπημένα σου αντικείμενα, μπορείς να βρεις τον ιδανικό χώρο γι' αυτά όπως να τα βάλεις στα πρώτα ράφια της κουζίνας σου.

3. Συνδύασε το παλιό με το καινούριο

Είναι μία από τις τακτικές που θα σου χαρίσουν τον χώρο που ονειρεύεσαι αφού στην ουσία «παντρεύεις» δύο διακοσμητικά στιλ που εναρμονίζονται μεταξύ τους όταν συνδυαστούν σωστά. Το σαλόνι της Gwyneth είναι το τέλειο παράδειγμα για να σου εξηγήσουμε αυτό που εννοούμε και δεν έχεις παρά να πάρεις τις καλύτερες ιδέες, χαζεύοντάς το.

Jenny.Gr

To παλιό τζάκι από φυσική πέτρα και η ταπετσαρία του σαλονιού με vintage πινελιές «δένουν» απόλυτα με τον ξεχωριστό πολυέλαιο και το μοντέρνο τραπέζι αλλά και με τις καρέκλες γύρω από αυτό. Συνδύασε αντικείμενα που πιθανότατα έχουν περαστεί στα χέρια σου από άλλες γενιές και κάνε τον χώρο σου να φέρει το δικό σου, προσωπικό στίγμα.

4. Μεταμόρφωσε την κουζίνα στο μέρος που ήθελες πάντα να μαγειρεύεις

Αν λατρεύεις όσο μαγειρεύεις, να κάνεις και άλλες ασχολίες, όπως να μιλάς με τους αγαπημένους σου, τότε φρόντισε ο χώρος να είναι έτσι σχεδιασμένος που να συνδυάζει όλες τις ανέσεις.

Jenny.Gr

H Gwyneth έχει μετατρέψει την κουζίνα της στο πιο εξωτικό μέρος αλλά αν σκοπεύεις να αντιγράψεις το συγκεκριμένο στιλ, βεβαιώσου ότι έχεις τοποθετήσει καλό απορροφητήρα και τις πιο χρήσιμες συσκευές όσο εσύ σοτάρεις και δημιουργείς τα πιο νόστιμα πιάτα.