HOME SWEET HOME HOME TIPS

Πώς να οργανώσετε σωστά το μικρό σας μπάνιο για να είναι λειτουργικό αλλά και όμορφο


JTeam

8 Απριλίου 2022

Πώς να οργανώσετε σωστά το μικρό σας μπάνιο για να είναι λειτουργικό αλλά και όμορφο
Instagram/ lagerhaus
Αν το μπάνιο σου μοιάζει περισσότερο με αποθήκη ή βομβαρδισμένο τοπίο, τα παρακάτω tips θα του χαρίσουν ομορφιά και πρακτικότητα

Δεν έχει σημασία αν είναι μικρό ή μεγάλο. Σημασία έχει να είναι τακτοποιημένο και καθαρό. Το μπάνιο είναι το δωμάτιο που καθημερινά όλοι ξοδεύουμε αρκετή ώρα και ακριβώς γι' αυτό, πρέπει να είναι όσο πιο πρακτικό γίνεται. Η ατμόσφαιρά του καλό είναι να είναι χαλαρωτική κι έτσι διαμορφωμένη που να αποφορτίζει από όλη την ένταση της ημέρας.

Σε ένα μεγάλο μπάνιο, κάτι τέτοιο φαντάζει εφικτό. Πώς μπορεί να γίνει όμως το ίδιο και σε έναν χώρο λίγων τετραγωνικών; Οι ειδικοί έχουν τις λύσεις, οι οποίες μάλιστα υπόσχονται να εξοικονομήσουν ακόμη και χώρο για όλες εκείνες τις γωνίες που χρειάζεσαι.

Το πρώτο και κυριότερο που χρειάζεσαι για να δώσεις ομορφιά και λειτουργικότητα στο μπάνιο, είναι να ενσωματώσεις μια μικρή ραφιέρα ακόμη και σε μορφή σκάλας πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας για να απλώνεις όλα σου τα προϊόντα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο.

Αυτή η stylish προσθήκη θα μεγαλώσει τον χώρο και θα μπορέσει να φιλοξενήσει άνετα τις πετσέτες σου, κρεμοσάπουνα, σαμπουάν και είδη που χρειάζεσαι για να μην τα πετάς διάσπαρτα, δημιουργώντας οπτικό και αισθητικό χάος.

Ένα organizer για να τοποθετήσεις τις πετσέτες σου θα ήταν μια εξίσου πολύτιμη προσθήκη στο μπάνιο και για περισσότερη χωρητικότητα, θα μπορούσες να βάλεις πολλά στη σειρά. Διάλεξε τα σε ένα χρώμα που σου αρέσει και πειραματίσου εναλλακτικά με ένα γουστόζικο Towel tower.

Για άλλο level, δοκίμασε μερικές DIY κατασκευές για να τοποθετήσεις τις πετσέτες σου και θα δεις ότι θα προτιμήσεις το τελικό αποτέλεσμα πολύ περισσότερο από οτιδήποτε έτοιμο.

Επόμενη αποστολή: τακτοποίηση απορρυπαντικών. Εάν τα απορρυπαντικά σου τα έχεις κάτω από το νιπτήρα, μπορείς να τοποθετήσεις μια μεταλλική σωλήνα και να τα κρεμάσεις εκεί. Στον χώρο που περισσεύει από κάτω, μπορούν να τοποθετηθούν άλλα πιο μικρά αντικείμενα έτσι ώστε να αναπνεύσει επιτέλους ο χώρος από τα πιο ογκώδη.

Τώρα, στην περίπτωση που δεν υπάρχει ντουλάπι σε αυτό το σημείο και δεν έχεις χώρο για να βάλεις τα είδη μπάνιου, μπορείς να επιλέξεις ένα ωραίο σκληρό ύφασμα σε ό,τι χρώμα σου αρέσει και να βάλεις από κάτω τα πράγματά σου σε κουτιά.

Πέρα από όμορφη διακόσμηση, θα έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις το πιο άνετο και λειτουργικό μπάνιο.