HOME SWEET HOME HOME TIPS

5 χρώματα ιδανικά για μικρά υπνοδωμάτια- Οι αποχρώσεις που δημιουργούν απόλυτη χαλάρωση


JTeam

7 Ιουνίου 2023

5 χρώματα ιδανικά για μικρά υπνοδωμάτια- Οι αποχρώσεις που δημιουργούν απόλυτη χαλάρωση
pexels
Οι αποχρώσεις που σύμφωνα με τους interior designers, προσδίδουν ηρεμία ακόμη και στους πιο μικρούς χώρους

Το να διαλέξεις χρώμα για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, δεν το λες εύκολη υπόθεση. H ψυχολογία των χρωμάτων θα σε βοηθήσει πολύ στην απόφαση για μια cozy και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Οι ειδικοί καταλήγουν πως το ιδανικό χρώμα για κάθε υπνοδωμάτιο, μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς την ατμόσφαιρα και τα vibes που επικρατούν στον χώρο. Αν είσαι σε φάση που θες να αλλάξεις τα χρώματα στο δωμάτιό σου, πάρε πινέλα στα χέρια και ακολούθησε τις συμβουλές των ειδικών. Τα χρώματα γενικά έχουν την τάση να επηρεάζουν τη διάθεση, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας.

Σύμφωνα με τη deputy CEO του Sleep Charity, Lisa Artis, «η δημιουργία ενός καταφυγίου στο υπνοδωμάτιό σου, βοηθάει στο να χαλαρώνεις και να ηρεμείς. Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι ένα μέρος που νιώθεις χαρά και ασφάλεια και η επιλογή του κατάλληλου χρώματος είναι σχεδόν επιτακτική».

Αν έχεις λοιπόν μικρό υπνοδωμάτιο αλλά θες να αποπνέει ζεστασιά και χαλάρωση χωρίς να κλείνει ο χώρος, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο από τα παρακάτω χρώματα που προτείνουν οι ειδικοί:

1. Βουργουνδί

Αν θες να κοιμάσαι καλύτερα ή να περνάς περισσότερες στιγμές χαλάρωσης στο υπνοδωμάτιο σου, μπορείς να βάψεις βουργουνδί τους τοίχους. Παρόλο που το κόκκινο γενικά, δεν συνδέεται με τη ζεστασιά και την ηρεμία, η συγκεκριμένη απόχρωση σε βοηθάει να βυθιστείς στη χαλάρωση μετά από μια έντονη μέρα. Σύμφωνα με τη δημιουργό του Heidi Caillier Design, Heidi Caillier, «το βουργουνδί κάνει τα άλλα στοιχεία μες στο δωμάτιο pop, προσδίδοντας την απαραίτητη χαλάρωση».

Jenny.Gr
Haris Kenjar. Studio credit Heidi Caillier Design

Παράλληλα, το συγκεκριμένο χρώμα προσδίδει μυστήριο στον χώρο και κομψότητα, ταιριάζοντας ιδανικά σε vintage ή old-style δωμάτια. Συνδύασε το με χρυσό και θα προσθέσεις πολυτέλεια και διαχρονικότητα στον χώρο.

2. Κόκκινο τερακότα

Παρόλο που το κόκκινο συνδέεται με την ένταση και το πάθος, η συγκεκριμένη απόχρωση προσφέρει χαλάρωση, ειδικά αν συνδυαστεί με ξύλινα έπιπλα. Με κόκκινο τερακότα, το δωμάτιο δεν είναι πολύ φωτεινό, κάνοντας πιο εύκολο τον ύπνο.

3. Βαθύ μπλε

Jenny.Gr
ARENT & PYKE

Για χαλαρωτική διάθεση και διαλογισμό, το βαθύ μπλε είναι το κατάλληλο χρώμα. Σε κάνει να βυθίζεσαι στις σκέψεις σου (αλλά και στον ύπνο) καθώς συνδέεται σαν χρώμα με τον ουρανό και το νερό. Θες κάτι πιο γαλήνιο; Σύμφωνα με την αρχιτέκτονα και σύμβουλο χρωμάτων, Amy Krane: «Οι καλύτερες αποχρώσεις για μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε υπνοδωμάτιο, είναι οι αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, και ουδέτερα χρώματα, όπως το γκρι και το λευκό».

4. Σκούρο σομόν

Το σκούρο σομόν συνδέεται γενικά με τη ζεστασιά αλλά η συγκεκριμένη απόχρωση χαλαρώνει πολύ περισσότερο το μάτι. Μοιάζει με μια ιδιαίτερη απόχρωση του καφέ και θυμίζει την άμμο, αφήνοντας το μυαλό σου να ταξιδέψει τις ώρες που θες να ξεφύγεις από την ένταση και την πίεση της ημέρας.

Jenny.Gr
Studio Rey

5. Ανθρακί

Μαζί με μια ζεστή απόχρωση του γκρι ή του καφέ, το ανθρακί θυμίζει τον νυχτερινό ουρανό ή τα βότσαλα μιας παραλίας. Θες κάτι καλύτερο για το υπνοδωμάτιο σου όταν προσπαθείς να κοιμηθείς και να αποφορτιστείς από όλη την ημέρα;