HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Τα 10 καλύτερα φυτά για χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο


JTeam

18 Φεβρουαρίου 2022

Τα 10 καλύτερα φυτά για χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο
Pexels
Τα παρακάτω φυτά εσωτερικού χώρου υπόσχονται να σας χαρίσουν τις πιο ξεκούραστες και χαλαρωτικές στιγμές ακόμη και μετά την πιο φορτική μέρα.

Το υπνοδωμάτιο είναι εκείνο το μέρος του σπιτιού, στο οποίο θα καταφεύγουμε πάντα για να βρούμε λίγη γαλήνη και αποφόρτιση μετά από κάθε δύσκολη μέρα. Ιδανικά θα έπρεπε να είναι έτσι διαμορφωμένο για να φορτίζει τις μπαταρίες μας και στο στήσιμο ενός χαλαρωτικού σκηνικού βοηθάει πάντα η πρασινάδα.

Τα παρακάτω φυτά εσωτερικού χώρου, πέρα από το γεγονός ότι θα προσθέσουν μια όμορφη διακοσμητική πινελιά στην κρεβατοκάμαρά σας, υπόσχονται να γίνουν οι καλύτεροι σας συγκάτοικοι!

1. Pothos

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα και εντυπωσιακά αναρριχώμενα φυτά εσωτερικού χώρου που είναι ιδανικό να το φυτέψουμε σε ψηλές γλάστρες ή κρεμαστά καλάθια, αφήνοντας να πέσει το φύλλωμά του. Με καταγωγή από τη νοτιοανατολική Ασία και φύλλα σε σχήμα καρδιάς, ο Πόθος ευδοκιμεί ακόμη και σε μέρη με λίγο φωτισμό και αναπτύσσεται ακόμη και σε βάζο με νερό.

2. Φυτό προσευχής

Το Maranta leuconeura, επίσης γνωστό ως φυτό προσευχής, είναι ένα είδος ανθοφόρου φυτού που ανήκει στην οικογένεια Marantaceae και προέρχεται από τα τροπικά δάση της Βραζιλίας. Αργούν να αναπτυχθούν οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον όγκο που θα καταλάβουν μες στο δωμάτιο σας και καλό είναι να τα τοποθετείτε κοντά στο παράθυρο για να τα βλέπει το ηλιακό φως. Το βράδυ τα φύλλα του διπλώνουν σαν χέρια που προσεύχονται γι' αυτό έχουν και τη συγκεκριμένη ονομασία.

3. Monstera Deliciosa

Η Monstera Deliciosa είναι αειθαλές καταπράσινο φυτό με μεγάλα γυαλιστερά και δερματώδη φύλλα και είναι μια εξαιρετική επιλογή φυτού εσωτερικού χώρου για το υπνοδωμάτιο ενώ επιβιώνει ακόμα και με λίγο φως. Με καταγωγή από το Μεξικό, η Monstera έχει αργή ανάπτυξη και μας δίνει λίγα φύλλα κάθε χρόνο. Τα φύλλα της έχουν σχήμα καρδιάς και χρειάζονται πότισμα κάθε 1-2 εβδομάδες.

4. Χαμαιδωρέα

Η χαμαιδωρέα ανήκει στα μικρά φοινικοειδή που αναπτύσσονται σε ζεστά και σκιερά μέρη. Για αυτό και αποτελεί μια ιδανική πρόταση ως φυτό εσωτερικού χώρου ενώ δεν χρειάζεται πολλή φροντίδα. Εμφανίζει αργό ρυθμό ανάπτυξης ενώ δεν έχει απαιτήσεις σε πολύ φως.

5. Αλόη

Η αλόη είναι παχύφυτο που ανήκει στο γένος Aloe. Εμφανίζει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και είναι πολύ εύκολο φυτό. Χρειάζεται φως και νερό κάθε λίγες εβδομάδες ενώ θα δώσει μία από τις πιο χαλαρωτικές πινελιές στο δωμάτιό σας.

6. Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο είναι από τα πιο γνωστά καλλωπιστικά φυτά εσωτερικού χώρου και προέρχεται από τα τροπικά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Στο εξωτερικό είναι γνωστό ως "Peace Lily". Αν παρατηρήσετε προσεκτικά τα φύλλα και τα άνθη του μοιάζουν με σπαθιά γι΄ αυτό και ονομάστηκε σπαθίφυλλο.

Φέρνοντάς το στην κρεβατοκάμαρά σας, θα ζωντανέψετε την εμφάνιση του χώρου και ταυτόχρονα θα δημιουργήσετε ένα υγιεινό μέρος για διαβίωση καθώς θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε, απομακρύνοντας επικίνδυνες τοξίνες και συμβάλλοντας στην καλή απόδοση οξυγόνου. Έχει γυαλιστερά, σκουρόχρωμα, μυτερά και οβάλ φύλλα ενώ χρειάζεται να το ποτίζετε 1 φορά την εβδομάδα (για Φθινόπωρο-Χειμώνα) και 2-3 φορές (Άνοιξη-Καλοκαίρι).

7. Succulents

Τα succulents ή αλλιώς παχύφυτα αγαπούν το πολύ νερό, όμως η υπερβολική ποσότητα σίγουρα δεν τους κάνει καλό. Επειδή η συγκεκριμένη ποικιλία αποθέτει όλο το νερό στην περιοχή των φύλλων, δεν πρέπει να ποτίζονται με μεγάλες ποσότητες νερού, όπως συμβαίνει με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Αν του φερθείτε καλά, σύντομα θα απολαμβάνετε το πιο χυμώδες φυτό με έντονο πράσινο χρώμα.

8. Snake Plant

Η σανσιβέρια, γνωστή και ως σανσεβιέρια είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου για να διακοσμήσουμε την κρεβατοκάμαρά μας. Έχει έντονο χρώμα και ανήκει στα φυτά εσωτερικού χώρου που δε χρειάζονται πολύ φως και έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε περιποίηση. Είναι μάλιστα ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά που καθαρίζουν τον αέρα και αποτελεί ιδανικό φυτό για να διακοσμήσουμε το υπνοδωμάτιο μας, καθώς μας βοηθάει να έχουμε καλύτερη ποιότητα ύπνου.

9. Παχίρα

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μικρό δέντρο με καταγωγή από την Κεντρική Αμερική, που θεωρείται ότι φέρνει τύχη και διαθέτει γυαλιστερά πεντάλοβα φύλλα και χαρακτηριστικούς πανέμορφους κορμούς (συνήθως 3) που είναι πλεγμένοι μεταξύ τους. Είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου και χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση. Μάλιστα, λόγω της μεγάλης προσαρμοστικότητάς της, η παχίρα μπορεί να αναπτυχθεί και σε θέση που έχουμε λιγότερο φωτισμό.

10. Pilea Peperomioides

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου ενώ φέρνει καλοτυχία. Ξεχωρίζει για την ευκολία που παρουσιάζει στη φροντίδα του, την εύκολη αναπαραγωγή του και φυσικά την ομορφιά του. Είναι ιδανικό για απόλυτη χαλάρωση αφού ξεκουράζει το μάτι και σας βοηθάει να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ.