HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία για τα φυτά εσωτερικού χώρου


JTeam

27 Ιανουαρίου 2022

Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία για τα φυτά εσωτερικού χώρου
Νέα έρευνα δείχνει ποια θερμοκρασία είναι κατάλληλη για να διατηρούνται υγιή τα φυτά μας.

Αν λατρεύετε να έχετε φυτά μες στο σπίτι σας, πρέπει να ξέρετε ότι έχουν πολύ συγκεκριμένες ανάγκες, ειδικά τώρα τον χειμώνα. Πέρα από τη γενική τους φροντίδα, την έκθεσή τους στο φως αλλά και το πόσο ακριβώς νερό χρειάζονται για να παραμένουν ζωντανά και υγιή, ένα εξίσου σημαντικό κεφάλαιο είναι η θερμοκρασία του χώρου που τα φιλοξενεί.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Plumbnation του πανεπιστημίου της Georgia, η ιδανική θερμοκρασία για τα φυτά εσωτερικού χώρου κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι οι 21-27˚C. Φυσικά, η διαφορά στους βαθμούς εξαρτάται από το είδος του κάθε φυτού που φιλοξενείται στο σπίτι μας.

Αν για παράδειγμα, η θερμοκρασία του σπιτιού μας είναι κοντά στους 10˚C, τότε τα φυτά μας, ειδικά αυτά που έχουν λουλούδια, παλεύουν να επιβιώσουν. Τα παχύφυτα, όπως η φτέρη είναι ανθεκτικά στο κρύο αλλά καλό είναι να ξέρετε ότι τα περισσότερα φυτά σας δυσκολεύονται να ευδοκιμήσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Κάθε φυτό έχει τις δικές του, ξεχωριστές ανάγκες και καλό είναι να εξασφαλίζετε παντού γύρω τους, την ισορροπία προκειμένου να διασφαλιστεί και η ποιοτική τους ζωή. Πέρα από τη σωστή θερμοκρασία στον χώρο, πρέπει να τα έχετε περιποιημένα. Για παράδειγμα, τα φύλλα και τα λουλούδια που έχουν επηρεαστεί από την αλλαγή του καιρού, καλό είναι να κόβονται.

Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάτε στην ανάπτυξη άλλων φύλλων ώστε να βγάλουν άνετα και αυτόν τον χειμώνα και να παραμείνουν υγιή στη μετάβασή τους προς τις άλλες εποχές.