HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

6 πράγματα που κάνετε λάθος στην κρεβατοκάμαρα


18 Αυγούστου 2018

holly-stratton-749577-unsplash.jpg

Η κρεβατοκάμαρα, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα πρέπει να είναι ο χώρος όπου η χαλάρωση και η ηρεμία έχουν θέση μοναδική. Τι μπορεί να κάνετε, όμως, λάθος και να πηγαίνουν όλα στραβά!

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος του σπιτιού όπου θα πρέπει να συναντάτε τη γαλήνη, την αγάπη, να είναι το καταφύγιό σας και τα όνειρά σας να είναι ειρηνικά.

Κάποιες φορές οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός δωματίου κοντά στα υπέρτατα πρότυπα μπορεί να ναυαγούν. Αυτός, όμως, δεν είναι λόγος για να σταματάτε την προσπάθεια και δε όταν κάποια τελικά μπορεί να σας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακολουθήστε τα παρακάτω και δεν έχετε τίποτα να χάσετε!

Έντονες ασύνδετες αποχρώσεις Το να χρησιμοποιείτε πολλές φορές έντονες και διάφορες αποχρώσεις για να δώσετε διάφορους τόνους αισιοδοξίας και χαράς μέσα στην κρεβατοκάμαρά σας φέρνει λάθος αποτελέσματα. Αν δεν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα ή αν ό,τι μέχρι στιγμής έχετε δοκιμάσει σας βαραίνει ψυχολογικά τότε δεν έχετε από το να επενδύσετε στο κλασσικό.

Το λευκό ενδείκνυται για ηρεμία, χαλάρωση και γαλήνη μέσω της απλότητας και της διαύγειας του. Επίσης, είναι το καταλληλότερο χρώμα για βάση πάνω στην οποία μπορείτε να κάνετε προσθέσεις άλλων χρωμάτων σε μικρές εκτάσεις για να δώσετε την χρωματική ένταση που αναζητάτε.

Σε μια λευκή κρεβατοκάμαρα, ως προς το σύνολό της,  μπορείτε να εντάξετε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία σε κάποια άλλη απόχρωση που θα τα αλλάζετε εύκολα και οικονομικά κάθε φορά που θα σας χτυπά η πόρτα της ανανέωσης.

Ανεξέλεγκτα διακοσμητικά έξοδα Η διακόσμηση είναι δημιουργία και χαρά και δεν είναι λίγες οι φορές που το έχουμε τονίσει. Για ένα όμορφο διακοσμητικό αποτέλεσμα στην κρεβατοκάμαρά σας δεν χρειάζεται να ξοδεύετε μια περιουσία, άλλωστε δεν είναι καιροί για μεγάλα έξοδα.

Μπορείτε εύκολα, σε διάφορα καταστήματα με διακοσμητικά είδη να βρείτε πολλά, όμορφα, εντυπωσιακά και οικονομικά διακοσμητικά στοιχεία τα οποία θα υπηρετήσουν επάξια το σκοπό τους.

Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να πραγματοποιείτε πιο συχνά αλλαγές στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας αφού οι καιροί προστάζουν συχνές αλλαγές και όχι ακριβή διακόσμηση. Μια εναλλακτική είναι να ανανεώσετε τα ήδη υπάρχοντα διακοσμητικά σας.

Υπάρχουν διάφορες διακοσμητικές προτάσεις τις οποίες μπορείτε να υιοθετήσετε για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας ακόμη κι αν οι προτιμήσεις περιστρέφονται γύρω από εναλλακτικά πράγματα.

Ανύπαρκτη διακόσμηση Είναι ιδιαίτερα καταθλιπτικό να συναντά κανείς χώρους δίχως διακοσμητικές επεμβάσεις ακόμη κι να πρόκειται για μικρές ή διακριτικές. Ανεξάρτητα με το ύφος ή το στιλ η κρεβατοκάμαρα είναι το μέρος όπου καθρεπτίζεται ο ψυχισμός των ιδιοκτητών της.

Στην περίπτωση που η βαριά διακόσμηση δεν είναι του δικού σας στιλ μπορείτε να διακοσμήσετε το χώρο σας μινιμαλιστικά με έξυπνο και οικονομικό τρόπο και αν μη τη άλλο με τους πιο εύκολους και απλούς τρόπους.

Κρεμάστε στους τοίχους της κρεβατοκάμαράς σας διάφορα μίνιμαλ καδράκια επιλέγοντας μια θεματολογία που σας αρέσει. Επίσης, δείτε διάφορους τρόπους για να διακοσμήσετε έξυπνα και οικονομικά την κρεβατοκάμαρά σας.

Κρεμάστε στους τοίχους της κρεβατοκάμαράς σας διάφορα μίνιμαλ καδράκια επιλέγοντας μια θεματολογία που σας αρέσει.

Τεχνολογία και κρεβατοκάμαρα Ένα από τα μεγαλύτερα και συνηθέστερα λάθη της εποχής είναι η εξάρτηση από την τεχνολογία. Με το να κουβαλάτε τις συσκευές που έχετε όλη μέρα ανά χείρας στην κρεβατοκάμαρα δημιουργείτε αναπόφευκτα πολλά πιθανά προβλήματα και σίγουρα δεν αναφερόμαστε σε αυτά της ενέργειας του χώρου όπως το Φενγκ Σούι ορίζει για όνειρα γλυκά αλλά ούτε και στα άλλα των εκπομπών ραδιενέργειας των συσκευών.

Δυο σκέψεις αρκούν για να αποκλείσετε τις συσκευές από το χώρο της κρεβατοκάμαράς σας και δεν είναι άλλες από αυτές της υγιεινής και της εγκεφαλικής ηρεμίας.

Τα βακτήρια που βρίσκονται πάνω στις συσκευές μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στο δέρμα του προσώπου ενώ η δεσμίδα φωτός που εκπέμπεται από μια κινητή συσκευή, ακόμη και σε κατάσταση ενημέρωσης, είναι δυνατή για να ερεθίσει τα εγκεφαλικά κύτταρα κατά τη διάρκεια του ύπνου και να διαταράξει την ομαλή διαδικασία αυτού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!