HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Πώς απέκτησα Instagram-ικό δωμάτιο σε λίγα μόλις λεπτά


SPAPADIMITRIOU

27 Σεπτεμβρίου 2018

photo-1521147044359-e6c12eb7a189.jpg

O πρώτος μήνας του φθινοπώρου φτάνει στο τέλος του και η ανάγκη μου για ανανέωση ήταν πιο έντονη από κάθε άλλη φορά. Αντί, όμως, να ξεσπάσω στα μαλλιά μου, είπα να κάνω τη διαφορά και να ασχοληθώ με το δωμάτιό μου. Τώρα που ο καιρός ψυχραίνει και η διάθεση αλλάζει, θέλησα να το φέρω στην πιο cozy εκδοχή του.

Πηγή έμπνευσης; Το Instagram, φυσικά. Θέλησα να κινηθώ σε ζεστές αποχρώσεις και να αλλάξω τα πάντα: Από πάπλωμα και σεντόνια, μέχρι μαξιλάρια – ακόμα και το φωτιστικό. Δεν έχασα χρόνο, λοιπόν, πήρα το laptop αγκαλιά και ξεκίνησα τα ψώνια μου στο designdrops. Το πρώτο που βρήκα ήταν η πιο απαλή καρό κουβέρτα που, εκτός από τεράστια, είναι ιδανική για τα πιο ψυχρά βράδια.

Στη συνέχεια, θέλησα ένα πουπουλένιο πάπλωμα και πολλά, πολλά μαλακά μαξιλάρια. Τα τελευταία, μάλιστα, θα τα ντύσω με τις πιο όμορφες μαξιλαροθήκες που πήρα. Εντυπωσιακές, στο χρώμα του κρασιού, θα αλλάξουν εντελώς την όψη ολόκληρου του δωματίου, ενώ θα με βοηθούν να χαλαρώνω περισσότερο.

Φυσικά, δε θα μπορούσα να παραλείψω τα σεντόνια. Επειδή, όπως ανέφερα, ήθελα ο χώρος μου να είναι cozy, έψαχνα κάτι που θα με έκανε να μη θέλω να σηκωθώ το πρωί. Έτσι, κατέληξα σε ένα λαχουρένιο σετ που, σίγουρα, θα αποτελεί το απόλυτο background για τα posts μου στα social media.

Ολοκλήρωσα τις αγορές μου με το πιο vintage φωτιστικό που όχι μόνο θα δίνει στιλ, αλλά θα αφήνει το φως διάχυτο σε όλο το χώρο. Φεύγοντας από το designdrops, κατάλαβα ότι είχα δημιουργήσει σε ελάχιστο χρόνο αυτό ακριβώς που ήθελα: Ένα δωμάτιο που θα με ηρεμεί, από το πρώτο λεπτό που θα μπαίνω μέσα και θα με κάνει να δραπετεύω από την καθημερινότητα.

Και το καλύτερο είναι ότι το κατάφερα σε μερικά μόλις λεπτά. Πριν αποχωρήσω εντελώς από το e-shop, έριξα μία τελευταία ματιά, πήρα και ένα κουβερλί - το φθινόπωρο είναι εδώ! - και συνέχισα την μέρα μου πιο ικανοποιημένη από ποτέ και έτοιμη για πολλά likes στο Instagram!