HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Γωνιακός καναπές: Έτσι πρέπει να τον τοποθετείτε στο σαλόνι σας


2 Φεβρουαρίου 2019

thehomeissue_sofa-2-1024x585.jpg

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που προτιμούν τους γωνιακούς καναπέδες για τα σαλόνια τους. Οι λόγοι είναι πολλοί και ένας από αυτούς είναι σίγουρα πως αποτελούν μόδα!

Ποιος είναι, όμως, ο σωστός τρόπος για να τον τοποθετήσετε στο σαλόνι σας; Μήπως δεν τον γνωρίζετε;

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι απλά υπέροχοι. Βοηθούν στο να χαλαρώνετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά μιας και η γωνία είναι το ιδανικό μέρος για το οποίο πολλές φορές γίνονται καβγάδες μεταξύ συζύγων, αδερφών και φίλων. Από την άλλη μεριά ένας γωνιακός καναπές μπορεί να φιλοξενήσει πολύ κόσμο και να δημιουργήσει μια φιλόξενη και cosy ατμόσφαιρα.

Μια πολύ ασφαλής επιλογή είναι να βάλετε τον καναπέ σας σε γωνία. Έτσι θα μείνει όλος ο υπόλοιπος χώρος του σαλονιού, ελεύθερος.

1. Πριν μπείτε στη διαδικασία να αγοράσετε γωνιακό καναπέ μετρήστε τις διαστάσεις του χώρου σας για να επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος. Πολύ σημαντικό είναι -εφόσον μένετε σε ενοίκιο- να σκεφτείτε και μια πιθανή, μελλοντική μετακόμιση και να επιλέξετε έναν καναπέ που θα μπορεί να προσαρμοστεί και σε ένα άλλο μικρότερο ή μεγαλύτερο σαλόνι.

2. Επίσης, για να επιλέξετε τον κατάλληλο καναπέ για το δικό σας σαλόνι ρίξτε μια ματιά στον χώρο σας και αποφασίστε που θα τον τοποθετήσετε. Λάβετε υπόψιν σας, πέρα από τις διαστάσεις του χώρου, τη θέση της τηλεόρασης, του τζακιού καθώς και τα ανοίγματα και τα περάσματα του σαλονιού.

3. Μια όμορφη ιδέα είναι να τοποθετήσετε τον καναπέ σας με τέτοιο τρόπο ώστε να ακουμπάνε και οι δύο πλευρές του σε τοίχους του σπιτιού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε ακόμη: Πώς θα διακοσμήσετε ένα καθιστικό που έχει μαύρο καναπέ

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.