HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Τα "Ναι" και τα "Όχι" στη διακόσμηση των τραπεζιών σας


8 Φεβρουαρίου 2019

thehomeissue_table-1024x585.jpg

Μπορεί να μην έχετε ασχοληθεί ιδιαίτερα με την διακόσμησή τους αλλά είναι πολύ σημαντική έτσι ώστε κάθε χώρος του σπιτιού να είναι προσεγμένος και όμορφα διακοσμημένος μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Μιλάμε για τα τραπέζια του σπιτιού και τις υπέροχες ιδέες που σας δίνουμε για να τα διακοσμήσετε.

COFFEE TABLES

DO Το τραπεζάκι σαλονιού είναι όπως η κρεβατοκάμαρα ή ο καναπές. Πρέπει να φαίνεται πλούσιο σε διακόσμηση.

  • Υπολογίστε ότι σε ένα κλασικό σε μέγεθος τραπεζάκι η μισή επιφάνεια θα πρέπει να είναι διακοσμημένη. Σε ένα μεγαλύτερο υπολογίστε να αφήσετε κενό το ¼.
  • 3 πράγματα είναι σημαντικό να υπάρχουν : 1 βάζο ή ένα γλαστράκι, βιβλία, 1 διακοσμητικό.
  • Τραπεζάκια με πολύ λεπτά πόδια και χωρίς ράφι από κάτω είναι ιδανικά για τα μικρά διαμερίσματα.
  • Τα μικροαντικείμενα προτιμήστε να τα συγκεντρώσετε σε έναν δίσκο που θα προσμετρηθεί ως 1 διακοσμητικό αντικείμενο για το τραπεζάκι.

DON’T Μην γεμίζετε το τραπεζάκι με τα χειριστήρια των ηλεκτρονικών συσκευών. Προτιμήστε να τα βάλετε στο έπιπλο της τηλεόρασης ή σε κάποιο αποθηκευτικό κουτί.

Εάν το τραπεζάκι σας είναι πιο κλασικό ή έχει γυάλινες επιφάνειες με αποθηκευτικό χώρο από κάτω τότε ο τρόπος είναι ένας.

DON’T Μην βάλετε συλλογές από νομίσματα, vintage φλιτζάνια ή οτιδήποτε κλασικό.

DO Τοποθετήστε μερικά βιβλία ή ένα ωραίο διακοσμητικό. Τίποτε άλλο. Ό,τι πιο λιτό τόσο πιο ωραίο. Η εικόνα κάτω από το τζάμι πρέπει να είναι απλή και σικάτη.

DO Εάν όλη η επιφάνεια είναι τζάμι τότε επάνω στο τραπέζι ξεχάστε τον κανόνα ότι το μισό πρέπει να είναι διακοσμημένο και θεωρήστε δεδομένο ότι μπορείτε να διακοσμήσετε μόνο το ¼ του χώρου μιας και από κάτω θα υπάρχουν επίσης διακοσμητικά.

SIDE TABLES

Τα πλαϊνά τραπεζάκια είναι απαραίτητα στη διακόσμηση καθώς ένα ολοκληρωμένο στήσιμο σαλονιού δεν σταματάει στον καναπέ και στο τραπεζάκι αλλά και σε ένα πλαϊνό τραπεζάκι στην άκρη του καναπέ ή στην άκρη μιας πολυθρόνας.

DO Τολμήστε ένα τραπεζάκι σε μεταλλική απόχρωση και διακοσμήστε το με αντικείμενα στην ίδια απόχρωση.

-Είναι εύκολο γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα ταιριάξουν χρωματικά.

- Και φυσικά είναι μεγάλη τάση η διακόσμηση με την ίδια απόχρωση αλλά σε διαφορετικές φόρμες αντικειμένων.

DON’T Μην το παρακάνετε. Τρία αντικείμενα είναι αρκετά. Αποφύγετε τα μεταλλικά χρώματα στην υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού γιατί είναι αρκετά έντονο το μεταλλικό στοιχείο στην διακόσμηση του τραπεζιού

Συμπεριλάβετε το τραπεζάκι στη διακόσμηση με τα φυτά και τα φυτά στη διακόσμηση με το τραπεζάκι.

DO Δημιουργήστε ένα τροπικό σκηνικό και αρκετά ανοιξιάτικο στο πλαϊνό τραπεζάκι.

-Τοποθετήστε ακριβώς πίσω από αυτό 2-3 φυτά εσωτερικού χώρου σε διαφορετικά ύψη και 1-2 φυτά αρκετά μικρότερα πάνω στο τραπεζάκι.

-Το τραπέζι πλέον θα ανήκει στη σύνθεση με τα φυτά αλλά και στο στήσιμο του σαλονιού.

DON’T Μην τοποθετήσετε μόνο φυτά στο τραπέζι γιατί θα μοιάζει απλά με ανθοστήλη. Διακοσμήστε το όπως θα κάνατε και σε κάθε άλλη περίπτωση. Το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά ζωηρό και μοντέρνο.

Φυσικά και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο συμπληρωματικό τραπέζι μόνο με καφάσια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε ακόμη: 20+ έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες για το coffee table σας

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.