Μακρόστενο καθιστικό; Διακοσμήστε το με αυτά τα tips

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Μακρόστενο καθιστικό; Διακοσμήστε το με αυτά τα tips

Η διακόσμηση των μικρών χώρων είναι κάτι με το οποίο πολλοί από εμάς ερχόμαστε αντίμετωποι. Τι γίνεται, όμως, με τα μακρόστενα σαλόνια; Η διακόσμηση των μακρόστενων σαλονιών ενέχει πάντα τον κίνδυνο να δημιουργηθεί το εφέ «τούνελ» - όχι ό, τι καλύτερο όταν θέλετε να δημιουργήσετε έναν άνετο και ζεστό χώρο.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να ελαχιστοποιήσετε τέτοιου τύπου αστοχίες και να φτιάξετε ένα όμορφο καθιστικό το οποίο θα απολαμβάνετε πάντα!

Δημιουργήστε έναν διάδρομο Όλοι οι μακρόστενοι χώροι χρειάζονται έναν διάδρομο από τον οποίο θα μπορείτε να περάσετε. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να περπατάτε σε ζιγκ-ζαγκ για να καταφέρετε να διασχίσετε το δωμάτιο. Προτιμήστε να τον δημιουργήσετε στη μία πλευρά του χώρου και όχι στη μέση – θα δημιουργήσει πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

Βάλτε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους Επειδή ο χώρος σας είναι μακρόστενος, δεν σημαίνει ότι πρέπει να «κολλήσετε» τα πάντα στους τοίχους. Βρείτε τουλάχιστον μια μεριά του δωματίου, απομακρύνετε τα έπιπλα από τον τοίχο και βάλτε τα στη μέση. Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, δεν θα δημιουργηθεί αστάθεια, αλλά ο χώρος σας θα γίνει πιο φιλικός.

Χρησιμοποιήστε μερικά κομμάτια με καμπύλες ή με οβάλ σχήμα Οι στρογγυλές και απαλές ακμές θα εξομαλύνουν το εφέ που κάνει το καθιστικό σας να μοιάζει με διάδρομο του bowling. Μερικές μεγάλες λάμπες ή στρογγυλά τραπεζάκια μπορούν να βοηθήσουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: 9 πράγματα που όλα τα it girls έχουν στο καθιστικό τους

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

More for you

Don't Miss