HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Αλλάξτε ατμόσφαιρα στο καθιστικό σας παίζοντας με τον φωτισμό


24 Φεβρουαρίου 2019

thehomeissue_fotismos-1024x585.jpg

Ένας καλός φωτισμός στο καθιστικό σας σημαίνει να έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε διαφορετικές διαθέσεις με διαφορετικά φώτα. Συχνά, όταν διακοσμούνται οι χώροι ο φωτισμός παραβλέπεται, ωστόσο είναι αυτός που δημιουργεί την τελική ατμόσφαιρα στο καθιστικό σας. Δείτε, λοιπόν, μερικές ιδέες που μπορούν να δημιουργήσουν φωτιστικά «παιχνίδια» και να αλλάξουν πολύ την ατμόσφαιρα του καθιστικού σας.

Κάθετες λωρίδες φωτός Οι πηγές φωτισμού που στερεώνονται στον τοίχο, είναι συχνά στο ύψος των ματιών. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλετε όλο το φως του λαμπτήρα να κατευθύνεται προς όλες τις κατευθύνσεις του δωματίου. Γι'αυτό χρησιμοποιήστε απλίκες και οδηγήσετε το φως προς μία κατεύθυνση. Ιδανικά, για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα, αφήστε το φως να δραπετεύσει προς τα πάνω και προς τα κάτω, ώστε να δημιουργηθεί μια κάθετη λωρίδα φωτός. Αν θέλετε να φωτίσετε μόνο το ταβάνι, αφήστε το φως να δραπετεύσει μόνο προς τα πάνω – θα δημιουργήσει ένα πολύ ωραίο εφέ.

Σιδηρόδρομος με σποτάκια Τα σποτάκια σε σιδηρόδρομο είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για το καθιστικό σας. Βάλτε έναν σιδηρόδρομο με πολλά σποτάκια και κατευθύνετε το καθένα στα αντικείμενα και στη σημεία του καθιστικού που θέλετε να φωτιστούν. Μπορεί η εγκατάσταση να σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ο σιδηρόδρομος θα σας βοηθήσει να φωτίσετε επαρκώς όλο τον χώρο και να παίξετε με το φως ανάλογα με την κατεύθυνσή του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: Η επόμενη επιλογή στα φωτιστικά σας (μάλλον) θα είναι αυτή