Θέλετε vintage κουζίνα; Φτιάξτε τη με αυτούς τους 10 τρόπους

Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019
thehomeissue_vintagee0-1024x585.jpg

Yπάρχει κάτι που κάνει τις vintage κουζίνες ιδιαίτερα ελκυστικές. Μια τέτοιας αισθητικής κουζίνα μπορεί να σας δημιουργήσει την αίσθηση πως ταξιδεύετε στον χρόνο και να αποτελέσει ένα πολύ ζεστό και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Τα διακοσμητικά στοιχεία μιας vintage κουζίνας βασίζονται σε υλικά και αντικείμενα που υπήρξαν σε μια προγενέστερη, πιο απλή εποχή, ενώ οι ουδέτεροι τόνοι είναι ιδανικοί για να δημιουργήσουν την ήρεμη ατμόσφαιρα στον χώρο που θα μαζευτεί ολόκληρη η οικογένεια. Παλιομοδίτικα, ξύλινα εργαλεία, χειροποίητα καλάθια και αυτοσχέδια διακοσμητικά αντικείμενα είναι μερικά από τα βασικά της χαρακτηριστικά.

Το ξύλο είναι από τα κυρίαρχα υλικά και το συναντούμε, εκτός από τα κουζινικά εργαλεία, και στα ντουλάπια, τα τραπέζια ή σε μικρά έπιπλα, ενώ τα σκαμπό και οι αταίριαστες μεταξύ τους καρέκλες δημιουργούν ένα ιδιαίτερα country σκηνικό. Πάνω απ ‘όλα, όμως, αυτό που χαρακτηρίζει μια vintage κουζίνα είναι ότι έχει αντλήσει την έμπνευση για διακόσμηση από τη φύση και τη γη.

Μια πανέμορφη κουζίνα με τραπέζι και καρέκλες από ατόφιο ξύλο. Τα χειροποίητα καλάθια και τα κουζινικά σκεύη σε συνδυασμό με τον υπέροχο πολυέλαιο είναι τα vintage στοιχεία που συμβάλουν στη διακόσμηση της πολύ όμορφης αυτής κουζίνας.

Ένα ξύλινο κουτί με vintage κουζινικά εργαλεία, μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο.

Τα ξύλινα ράφια στον τοίχο είναι ιδανικά για να φιλοξενήσουν πιάτα, μπουκάλια και κανάτες και να δημιουργήσουν μια πανέμορφη vintage γωνιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: Vintage έπιπλα: Ανανεώστε την όψη τους για μία άψογη διακόσμηση