HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Κρύψτε όλα τα «άσχημα» δοκάρια στο σπίτι με αυτούς τους τρόπους


12 Μαρτίου 2019

thehomeissue_dokoria01-1024x585.gif

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα μέσα στο σπίτι είναι να μπορέσει κανείς να κρύψει τα δοκάρια. Εμείς, όμως, σας έχουμε τις πιο έξυπνες λύσεις και σας τις παρουσιάζουμε ευθύς!

Πολλές φορές έχουμε όλοι αναλογιστεί τι καλά που θα ήταν να μην υπήρχε το «Χ» δοκάρι μέσα στη μέση ενός χώρου, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα κανείς από όλους εμάς δε θα ήθελε αυτό να συμβαίνει και ο λόγος είναι γιατί αν δεν υπήρχε δε θα υπήρχε και το σπίτι! Τα δοκάρια όπως και οι κολόνες (ανεξάρτητα με το υλικό) είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού, γιατί χωρίς τους κλασσικούς τοίχους μπορεί να υπάρξει σπίτι αντικαθιστώντας τους απλώς με άλλα υλικά, χωρίς κολόνες και δοκάρια όμως δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο άπειρο! Τουλάχιστον όχι για το άμεσο μέλλον!

Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να μην προβληματίζεστε με τα δοκάρια. Στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι αυτό να έχει προβλεφθεί από τους αρχιτέκτονες έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιογενές χωρίς να χρειαστεί να σκέφτεστε κατόπιν τι να κάνετε με τα δοκάρια. Αυτές οι περιπτώσεις, όμως, ανήκουν στις νέες γενιές αρχιτεκτονικού σχεδίου. Μην απογοητεύεστε αν ανήκετε στις περιπτώσεις που τα δοκάρια βρίσκονται σε κοινή θέα. Λύσεις υπάρχουν και για αυτές τις περιπτώσεις αρκεί να τις σκεφτεί κάποιος και στην προκειμένη περίπτωση εμείς για εσάς!

Ξεκινήστε με αυτό: Το να προσπαθήσετε να κρύψετε κάτι όπως τα δοκάρια είναι ανώφελο γι’ αυτό αποδεχθείτε τα ή μάλλον καλύτερα αναδείξτε τα! Θα έχετε περισσότερα να κερδίσετε από το να σπαταλάτε την ενέργειά σας με το πώς θα τα εξαφανίσετε!

Γυψοσανίδα: Η γυψοσανίδα είναι ένα εκπληκτικό οικοδομικό υλικό που, ουσιαστικά, θα σας λύσει τα χέρια! Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που χρησιμοποιώντας τη μπορείτε να δώσετε λύσεις με τα «μέσα στη μέση του χώρου» δοκάρια! Ένας από αυτούς, περισσότερο κλασικός θα λέγαμε, είναι να τοποθετήσετε τη γυψοσανίδα σε όλο το ταβάνι του χώρου σας, από άκρη έως άκρη, συμπεριλαμβάνοντας μέσα και τα «ενοχλητικά» δοκάρια. Με αυτό τον τρόπο σίγουρα θα χάσετε σε ύψος θα έχετε, όμως, εξαφανίσει κυριολεκτικά τα δοκάρια!

Ένας ακόμη τρόπος να «σβήσετε» τα δοκάρια μέσα στο χώρο είναι να δημιουργήσετε κι άλλα. Ναι κι όμως! Αν λοιπόν έχετε ένα δοκάρι μέσα σε ένα χώρο μπορείτε να κάνετε μια κατασκευή από γυψοσανίδες φτιάχνοντας τρία επιπλέον, κατά προσέγγιση, δοκάρια και να τα ενώσετε μεταξύ τους δημιουργώντας έτσι έναν (τετράγωνο ή ορθογώνιο ανάλογα με το χώρο) θόλο που στη συνέχεια θα γεμίσετε το εσωτερικό του με φύλλα γυψοσανίδας αφήνοντας κενά ανάμεσα σε αυτά και τα δοκάρια. Στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σποτ φωτισμό πάνω στα φύλλα της γυψοσανίδας που βρίσκονται στο κέντρο του θόλου ή ακόμη καλύτερα μέσα από αυτά βάζοντας κρυφό φωτισμό!

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: Η νέα μόδα στους τοίχους που προκαλεί θραύση