HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

13 κανόνες διακόσμησης που πρέπει να γνωρίζετε


19 Μαρτίου 2019

thehomeissue_interiordecor0-1024x585.jpg

Για να μπορείτε να σπάτε του κανόνες στη διακόσμηση πρέπει πρώτα να γνωρίζετε ποιοι είναι αυτοί!

Δείτε παρακάτω έναν-έναν τους κανόνες διακόσμησης του Σπύρου Σούλη.

1. Ξεκινήστε με μια απλή βάση

Όταν ξεκινάτε με έναν χώρο πρέπει να ξέρετε ποια θέλετε να είναι η βάση σας ώστε να μπορείτε να «παίξετε» με όλα τα υπόλοιπα. Ξεκινάτε πάντα με μια βάση λευκού, γκρι ή παλ χρωμάτων! Έτσι έχετε έναν καμβά που είναι έτοιμος για ΟΛΑ!

Πάντα πρέπει να μπερδεύουμε τα υλικά με τις υφές. Ένα χαλί με μια διακοσμητική λεπτομέρεια, το ξύλο με το μέταλλο, την ψάθα με το βελούδο.

3. Διαλέξτε ένα χρώμα, ένα υλικό ή ένα θέμα και διακοσμήστε γύρω από αυτό

Διαλέξτε ένα χρώμα που αγαπάτε και παίξτε με τις αποχρώσεις του. Δημιουργήστε έτσι μια γωνιά π.χ. με κίτρινο. Κάντε το ίδιο αν θέλετε να έχετε ως βάση σας ένα υλικό ή ένα θέμα πχ. φύση.

4. Ποτέ μην αγοράζετε όλο το σετ

Αν, για παράδειγμα, θέλετε να αγοράσετε σαλόνι μην πάρετε σεταρισμένο καναπέ και πολυθρόνες. Επιλέξτε διαφορετικές πολυθρόνες είτε σε χρώμα είτε και σε σχέδιο. Διαλέγετε, επομένως, το κάθε έπιπλο ξεχωριστά και όχι σαν σετ.

5. Ξεκινήστε από τα μεγάλα αντικείμενα του χώρου

Μια καλή αρχή για να ξεκινήσετε τη διακόσμηση ενός χώρου και να μπορείτε σταδιακά να τον κάνετε όπως ακριβώς θέλετε είναι να ξεκινήσετε από τα μεγάλα έπιπλα. Μην βιαστείτε να τα αγοράσετε όλα μαζί μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια γιατί πρέπει το καθετί που αγοράζετε να βρει τη θέση του στον χώρο σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: H τελευταία λέξη της μόδας στην εσωτερική διακόσμηση είναι εδώ και θα σας ξετρελάνει