HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

12 τραπεζαρίες που είναι ταυτόχρονα και τραπέζια κουζίνας


31 Μαρτίου 2019

thehomeissue_trapezaria-1024x583.jpg

Πολλές φορές σε ένα διαμέρισμα δεν υπάρχει χώρος και για τραπέζι κουζίνας και για τραπεζαρία. Τι κάνουμε, λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις; Πώς μπορούμε να έχουμε και τα δύο ακόμα και στο πιο μικρό διαμέρισμα;

Λύσεις υπάρχουν και είναι πολλά αυτά που μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε την πιο τέλεια τραπεζαρία για το δικό σας σπιτικό.

Ένα στρογγυλό τραπέζι είναι ιδανικό και ως τραπεζι κουζίνας και ως τραπέζι τραπεζαρίας. Προτιμήστε το αν ο χώρος σας είναι πολύ μικρός γιατί πιάνει πολύ λιγότερο χώρο από ότι τα τετράγωνα και τα παραλληλόγραμμα τραπέζια.

Αν θέλετε εκτός από την τραπεζαρία να έχετε και έναν χώρο στην κουζίνα για να τρώτε καθημερινά τότε μπορείτε -αν αυτο είναι εφικτό- να κάνετε μια προέκταση σε έναν από τους πάγκους της και να βάλετε και 2-3 σκαμπό.

Εδώ με τη βοήθεια ενός ορθογώνιου χαλιού οριοθετήθηκε ο χώρος της τραπεζαρίας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διαχωρίζετε τους διάφορους χώρους μεταξύ τους αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος διαχωρισμού. Στο συγκεκριμένο σπίτι στην κουζίνα ο ένας πάγκος χρησιμεύει και ως τραπέζι κουζίνας για τα καθημερινά γεύματα της οικογένειας.

Το τραπέζι αυτής της φωτογραφίας είναι σίγουρα τέλειο και για τραπεζαρία. Αν δεν έχετε χώρο για να το έχετε στη μέση της κουζίνας ακούμπηστε το στον τοίχο. Όταν θελήσετε να διοργανώσετε κάποιο δείπνο μπορείτε απλά να το τραβήξετε και να βάλετε καρέκλες και από τη μεριά του τοίχου. Με λίγη καλή θέληση, όλα γίνονται.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: 10 ιδέες για να βάλετε χρώμα στην τραπεζαρία σας