HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Βαρεθήκατε τα ανοιχτά ράφια; Νέα τάση για αποθήκευση για αποθήκευση στην κουζίνα


21 Απριλίου 2019

thehomeissue_notopen0-1024x585.jpg

Μπορεί τα ανοιχτά ράφια αποθήκευσης στην κουζίνα να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, είναι όμως γεγονός ότι υπάρχουν και αντιδράσεις από τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει να βλέπουν όλα τα αντικείμενα της κουζίνας τους εκτεθειμένα.

Από την άλλη, δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα ανοιχτά ράφια έχουν πολλά πλεονεκτήματα: αντικαθιστούν τα ντουλάπια και επιτρέπουν να δημιουργηθεί μια πιο «αέρινη» και ελαφριά κουζίνα, με πολύ χώρο στους τοίχους για πράγματα όπως έργα τέχνης ή ακόμα και παράθυρα.

Πλέον, λοιπόν, υπάρχει η δυνατότητα ενός συνδυασμού πλεονεκτημάτων. Πολλοί σχεδιαστές έχουν αρχίσει να «συγκεντρώνουν» όλα τα ντουλάπια σε έναν και μοναδικό τοίχο, πετυχαίνοντας έτσι μια ισορροπία μεταξύ χώρων αποθήκευσης και άνεσης.

Η πανέμορφη κουζίνα της παρακάτω φωτογραφίας δεν έχει καθόλου ντουλάπια στη δεξιά πλευρά, αφήνοντας χώρο για ένα μεγάλο παράθυρο πάνω από τον νεροχύτη. Απέναντι από το παράθυρο, τα ντουλάπια που εκτείνονται από το πάτωμα μέχρι (σχεδόν) το ταβάνι παρέχουν πολύ χώρο για αποθήκευση.

Η επόμενη κουζίνα κάνει ακριβώς το ίδιο, μόνο που εδώ τα ντουλάπια είναι εντοιχισμένα. Ο νεροχύτης βρίσκεται στη βάση ενός πολύ μεγάλου παραθύρου με απίστευτη θέα στο εξωτερικό περιβάλλον.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: Ποια σκαμπό ταιριάζουν σε κάθε κουζίνα;