HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Maximalist décor: Η τάση που ελκύει τις έντονες προσωπικότητες


9 Ιανουαρίου 2020

Maximalist décor: Η τάση που ελκύει τις έντονες προσωπικότητες

Η διακόσμηση είναι μία ικανότητα και ένας πολύ ξεχωριστός τρόπος έκφρασης της προσωπικότητας μας. Οι χώροι που ζούμε, που εργαζόμαστε, που επισκεπτόμαστε μπορούν πολύ εύκολα να επηρεάσουν τη διάθεση μας είτε με θετικό είτε με αρνητικό πρόσημο. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι του σπιτιού. Οι τάσεις κατευθύνουν και βοηθούν στη σύνθεση ενός άρτιου αισθητικά αποτελέσματος ενώ συγχρόνως μαρτυρούν πολλά για την προσωπικότητα μας. 

Το 2019 ξεχώρισε το «maximalism» trend που δεν επιδιώκει την τελειότητα αλλά την ανάδειξη του προσωπικού χαρακτήρα μέσα από πλούσια χρώματα, άφθονα έργα τέχνης και γενικότερα μίας επιτηδευμένης υπερβολής.

Στην περίπτωση του maximalism trend το “less is more” παραφράζεται σε “more is more” και εντυπωσιάζει με τον πληθωρικό του χαρακτήρα. Κανόνες δεν υπάρχουν αφού το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και πάθος για δημιουργία ενός μοναδικού χώρου. Γι’αυτό δεν είναι τυχαίο που το maximalist décor ελκύει τις έντονες προσωπικότητες. 

Αν πιστεύετε ότι σας εκφράζει συνδυάστε τα παρακάτω tips για να το κατακτήσετε.

Τα βιβλία είναι το must have εργαλείο

jenny.gr

Αν αγαπάτε τα βιβλία τότε αγαπάτε και το maximalist décor. Οσα περισσότερα βρίσκονται στη βιβλιοθήκη τόσο το καλύτερο. Επομένως μία μεγάλη βιβλιοθήκη επιβάλλεται στο καθιστικό. (Εικόνα 1) (η εικονα 1 είναι και η κεντρική του θέματος)

Τέχνη στους τοίχους.

jenny.gr

Επιλέξτε oversized πίνακες ή συνθέστε ένα κολάζ με έργα τέχνης ώστε να καλύψετε έναν κενό τοίχο.

Προτιμήστε τα πλούσια χρώματα.

jenny.gr


Το maximalist décor χαρακτηρίζεται από τα έντονα χρώματα όχι μόνο στα έπιπλα αλλά και στους τοίχους. Τολμήστε να αναδείξετε με χρώμα έναν τοίχο σε ένα σημείο του σπιτιού που μέχρι τώρα περνούσε απαρατήρητο. 
 

Η άνεση μετράει.

jenny.gr

Ένα τόσο πληθωρικό στιλ διακόσμησης δεν θα μπορούσε να μην επιζητά την άνεση στο χώρο. Στα έπιπλα δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα μοτίβα ή στη χρωματική παλέτα αρκεί να είναι αναπαυτικά. 

Μία vintage πινελιά είναι αρκετή.

jenny.gr

Τα vintage έπιπλα έχουν τη δική τους ιστορία και μοναδικό στιλ που χαρίζει τη ζητούμενη προσωπικότητα στο χώρο. 

Το boho στιλ ταιριάζει στη φιλοσοφία του maximalism trend.

jenny.gr


Τα δύο αυτά στιλ έχουν αρκετά κοινά στοιχεία, όπως το συνδυασμό διαφορετικών υφών και μοτίβων αλλά και τα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα που κοσμούν κάθε σημείο του χώρου. 

Αν και το 2020 πρόκειται να επεξεργαστεί τις νέες τάσεις, το maximalism trend θα συνεχίσει προτείνει χώρους άνετους και διακοσμημένους με ακόμα περισσότερα πράγματα από αυτά που αγαπάμε.  

Από την Χριστίνα Σιδοπούλου,  [email protected]