HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Japandi Style: Το νέο trend που ήρθε για να μείνει


17 Ιανουαρίου 2020

Japandi Style: Το νέο trend που ήρθε για να μείνει

Το “Japandi” είναι ένα νέο επίκαιρο trend στο χώρο του interior design και το πιο χαρακτηριστικό για το 2020. Η ονομασία του προέκυψε από τον συνδυασμό των λέξεων “Japan” και “scandinavian“. Τα δύο αυτά στιλ ένωσαν τα πιο δυνατά τους σημεία: μοντέρνο – rustic για το Scandinavian, παραδοσιακή κομψότητα για το ιαπωνικό, με το κοινό τους χαρακτηριστικό την μινιμαλιστική διάθεση. Η νέα τάση έχει μόνο πλεονεκτήματα αφού πέρα από το κομμάτι της αισθητικής είναι απόλυτα eco friendly. Τα υλικά που προβάλλονται είναι βιώσιμα, ανακυκλώσιμα και σαφώς against animal cruelty.

Το σκανδιναβικό στιλ έχει τελειοποιήσει την rustic αισθητική, ενώ το ιαπωνικό είναι μοναδικό στις χρωματικές του παλέτες και στην ζεστασιά που εκπέμπει. Για να δημιουργήσετε και εσείς το δικό σας “Japandi” δωμάτιο ακολουθήστε τις παρακάτω αρχές.

Χρωματική αντίθεση

jenny.gr

Τα σκανδιναβικά χρώματα όπως είναι γνωστό είναι φωτεινά, φυσικά και στην πλειοψηφία τους παστέλ. To ιαπωνικό στιλ δείχνει προτίμηση σε έντονες γκρι αποχρώσεις με πολλές εκδοχές τους να πλησιάζουν σχεδόν στο μαύρο. Επομένως για το “Japandi” η ιδανική πρόταση είναι black & white σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμα έπιπλα. Για να τελειοποιήσετε το στιλ προσθέστε φυτά γιατί έτσι θα ενισχύσετε την φυσική αίσθηση στο χώρο.
 

Χρησιμοποιήστε έπιπλα και από τα δύο στιλ

jenny.gr

Τόσο τα σκανδιναβικά όσο και τα ιαπωνικά έπιπλα χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές και λειτουργικότητα όμως διαφέρουν σε ορισμένα σημεία. Τα σκανδιναβικά είναι πιο ανοιχτόχρωμα σε σχέση με τα ιαπωνικά στα οποία υπερισχύει η κομψότητα. Για ένα άρτιο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε έπιπλα και από τα δύο στιλ και μη διστάσετε να συνδυάσετε διαφορετικές αποχρώσεις ξύλου. Ο χώρος μπορεί να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον αν υπάρχουν έπιπλα με καμπύλες αλλά και με ευθείες γραμμές.
 

Προσθέστε statement accessories

jenny.gr

Στην αγορά δεν θα βρείτε accessories ούτε στο σκανδιναβικό αλλά ούτε στο ιαπωνικό στιλ και αυτό γιατί η φιλοσοφία τους βασίζεται στην λειτουργικότητα. Παρόλα αυτά μπορείτε να επιλέξετε λίγα statement accesories που ταιριάζουν στο ύφος τους. Ένα από αυτά είναι τα φυτά γιατί δίνουν ζωή στο χώρο. Μία ακόμα καλή ιδέα για να τονίσετε ένα “japandi” χώρο είναι η πέτρα, ένα chic φυσικό υλικό. Φανταστείτε πόσο ξεχωριστό θα δείξει ένα πέτρινο stand στο καθιστικό ή την τραπεζαρία.

jenny.gr

Από την Χριστίνα Σιδοπούλου, [email protected]