HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Οι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνετε για να μετατρέψετε το βρεφικό δωμάτιο σε παιδικό


8 Μαΐου 2020

Οι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνετε για να μετατρέψετε το βρεφικό δωμάτιο σε παιδικό

Το πότε έφτασε το παιδάκι σας να γίνει 2 ή 3 χρονών σίγουρα είναι κάτι που ποτέ δεν καταλάβατε και όμως συνέβη. Τα μωρά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και μπορεί εσείς να προετοιμάζατε το βρεφικό δωμάτιο σχεδόν ένα χρόνο αλλά πλέον ίσως πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να το ξανααλλάξετε. Πώς θα καταλάβετε αν το βρεφικό δωμάτιο πρέπει να γίνει παιδικό;

Αν το παιδί σας πλέον μπορεί να σκαρφαλώνει από την κούνια και να βγαίνει απ'έξω μόνο του, τότε ήρθε η ώρα που τρέματε να παραδεχτείτε εδώ και καιρό. Το μωρό σας δεν είναι πλέον μωρό αλλά ένα μικρό χαριτωμένο παιδάκι που χρειάζεται ένα εξίσου χαριτωμένο παιδικό δωμάτιο.

Κρεβάτι

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξετε είναι το κρεβάτι. Η κούνια πλέον είναι πολύ μικρή αλλά και επικίνδυνη για να μην σκαρφαλώσει το παιδί σας και πέσει από κάτω. Μετατρέψτε την κούνια σε κρεβάτι (αν είναι από τις κούνιες που μετατρέπονται) ή αγοράστε ένα κρεβάτι που να είναι κατάλληλο για παιδιά από 2 έως 8 χρονών (χαμηλό δηλαδή). Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι το παιδάκι σας θα είναι ασφαλές την ώρα που κοιμάται τότε προτιμήστε να βγάλετε τη μια μεριά της κούνιας με τα κάγκελα και να προσθέσετε ένα πιο μικρό προστατευτικό που θα εμποδίζει το παιδί σας να πέσει από το κρεβάτι ενώ κοιμάται αλλά θα το διευκολύνει να κατεβαίνει εύκολα το πρωί όταν ξυπνάει.

jenny.gr

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.