Αυτά είναι τα ουδέτερα χρώματα που ταιριάζουν σε όλα τα σπίτια

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Τα ουδέτερα χρώματα έχουν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στoυς τοίχους του σπιτιού. Διακρίνονται για την δυνατότητά τους να συνδυάζονται εύκολα με άλλα χρώματα και αναδεικνύουν τα όμορφα χαρακτηριστικά αυτών των άλλων χρωμάτων που «συνοδεύουν».

Τα ουδέτερα χρώματα αποδεικνύουν πως τα γκρι, τα άσπρα και άλλες απαλές αποχρώσεις είναι η ιδανική επιλογή για χρώματα βάσης και έτοιμα να δεχτούν οποιαδήποτε διακοσμητική ιδέα αποθέσει κανείς πάνω τους. 

Ας δούμε όμως τα πράγματα πιο αναλυτικά. Ουδέτερο δεν σημαίνει απλώς άσπρο, γκρι ή καφέ. Στα πλαίσια της διακόσμησης, ουδέτερο είναι το ελαφρύ προς μέτριο χρώμα που συνδυάζεται αρμονικά με άλλα χρώματα. Αυτό σημαίνει πως τα περισσότερα ουδέτερα χρώματα έχουν διαφορετική χρωματική βάση, όπως π.χ. γκρι, μπλε, κίτρινο, καφέ και πράσινο. Έτσι, λοιπόν, τα ουδέτερα χρώματα μπορούν να είναι ψυχρά (πχ μπλε ή πράσινη απόχρωση) ή θερμά (καφέ, κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες αποχρώσεις). Άρα η πρώτη επιλογή είναι να αποφασίσετε αν θέλετε ένα ψυχρό ή ένα θερμό ουδέτερο χρώμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.