HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Απλές συμβουλές για ένα minimal σπίτι


6 Ιουλίου 2020

Απλές συμβουλές για ένα minimal σπίτι

Η μινιμαλιστική διακόσμηση αποκλείει όλα τα περιττά στοιχεία και τις λεπτομέρειες που δεν συνεισφέρουν στη γενικότερη σύνθεση, με σκοπό να δώσει έμφαση μόνο στα απολύτως απαραίτητα. Είναι χαλαρωτικό, γαλήνιο και ήρεμο και χαρίζει μια σύγχρονη και μοντέρνα εμφάνιση στο σπίτι.

Να το επιλέξετε γιατί...

Μισείτε την ακαταστασία και τηρείτε αυστηρή οργάνωση στα πράγματα. Αν είστε κάπως ακατάστατοι, παλεύετε να κρατήσετε το σπίτι σας τακτικό, σας αρέσουν οι συλλογές σας ή απλά απολαμβάνετε να βλέπετε και να εκθέτετε όλα τα υπάρχοντα σας γύρω σας, μάλλον θα αισθάνεστε άβολα με το μινιμαλιστικό στυλ στο σπίτι σας, και δεν θα σας είναι εύκολο να το διατηρήσετε για πολύ καιρό.

Τοίχοι, χρώματα και αντικείμενα...

Το λευκό είναι το απόλυτο χρώμα για τη μινιμαλιστική εσωτερική διακόσμηση και θα πρέπει να αποτελεί τη βάση σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα επιλέξετε. Αν θέλετε να αποφύγετε το λευκό, δοκιμάστε ουδέτερα χρώματα, όπως το γκρι, το  απαλό μπεζ, το χρώμα της άμμου ή ακόμα και πολύ ανοιχτό γαλάζιο ή πράσινο – χρώματα δηλαδή πιο ψυχρά. Είναι προτιμότερο να μην ξεφύγετε από τα παλ και τα  φυσικά χρώματα και να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα σε ελάχιστες διακοσμητικές λεπτομέρειες. Τα έντονα χρώματα -που  ιδανικά θα είναι μόνο ένα ή το πολύ δύο- θα πρέπει να περιοριστεί σε μερικά μαξιλάρια, ένα βάζο ή ένα έπιπλο, πχ. σε έναν καναπέ. Ένας έντονα χρωματισμένος τοίχος θα ταιριάξει με τον μίνιμαλ χώρο σας, αρκεί να μην υπάρχουν άλλα χρώματα στον χώρο.

jenny.gr

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.