HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Midcentury modern: Το έπιπλο -πρωταγωνιστής της τάσης θα ξεπουλήσει και στο τελευταίο παλαιοπωλείο


Μάρθα Κουμπάνη

23 Σεπτεμβρίου 2020

Midcentury modern: Το έπιπλο -πρωταγωνιστής της τάσης θα ξεπουλήσει και στο τελευταίο παλαιοπωλείο

Το "Midcentury modern" είναι ένας όρος, δύσκολος να οριστεί. Περιγράφει ευρέως την αρχιτεκτονική, τα έπιπλα και τη γραφιστική από τα μέσα του 20ού αιώνα (περίπου από το 1933 έως το 1965, αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η περίοδος περιορίζεται συγκεκριμένα στο 1947 έως το 1957).

Το Midcentury modern των ΗΠΑ ήταν μια αντανάκλαση των κινημάτων International και Bauhaus, συμπεριλαμβανομένων των έργων των κορυφαίων αρχιτεκτόνων της περιόδου, Gropius, Florence Knoll, Le Corbusier και Ludwig Mies van der Rohe. Το κίνημα φυσικά επεκτάθηκε σύντομα και στην Ευρώπη με τους Σκανδιναβούς να αποδεικνύονται από τους καλύτερους εκφραστές του, με το στιλ τους να χαρακτηρίζεται από απλότητα, καθαρές γραμμές και φυσικά υλικά.

Το στιλ της εποχής έχει επανέλθει εδώ και καιρό στο σύγχρονο interior design και είναι αδύνατο να μην το καταλάβει κανείς αφού αρκεί ένα scrolldown στο Instagram Feed και δεκάδες γωνιές με έπιπλα αυτής της αισθητικής περνούν μπροστά από τα μάτια του.

Ανάμεσα σε αμέτρητες πολυθρόνες, καρέκλες και φωτιστικά με λεπτό σχεδιασμό και ανορθόδοξο σχήμα, ένα από τα έπιπλα πρωταγωνιστές του ύφους είναι ο μπουφές σε Δανέζικο στιλ, ο οποίος είναι πλέον σε κάθε ενημερωμένο σπίτι.

https://instagram.com/p/CCTylMtJpKg/

O μπουφές έχει επιστρέψει δυναμικά στο καθιστικό και την τραπεζαρία και προσφέρει όχι μόνο έξτρα αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και γίνεται το "βάθρο" στο οποίο θα τοποθετήσετε τα πιο αγαπημένα σας διακοσμητικά αξεσουάρ αλλά και κορνίζες.

Φτιαγμένος συνήθως από ξύλο teak, έχει ανοιχτό καστανό χρώμα και αεροδυναμικό σχήμα αφού δεν ακουμπάει στο δάπεδο. Είναι απίστευτα ρετρό και οι σύγχρονοι διακοσμητές του δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία, ενώ αυτή τη στιγμή ξεπουλάει στα vintage shops και παλαιοπωλεία.

https://instagram.com/p/CAbRGu6p1FU/?utm_source=ig_embed

Αν λοιπόν, έχετε από τους γονείς σας έναν τέτοιο μπουφέ, είστε τυχεροί. Αν πάλι όχι, μπορείτε να βρείτε έναν πιο οικονομικό σε παλαιοπωλεία, όπου μπορεί να βρει κανείς πραγματικούς θησαυρούς της αρχιτεκτονικής και διακόσμησης.

https://instagram.com/p/B_3PJmUJq1N/?utm_source=ig_embedhttps://instagram.com/p/CCX8z7Hple8/

https://instagram.com/p/CFco4VFns3Q/