HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

DIY: Η συνήθεια που έγινε λατρεία μετά το banana bread και τα online events


The Jennettes

17 Μαΐου 2021

ζευγάρι κάνει diy
Η πανδημία έλαβε τέλος (σχεδόν)! Η άνοιξη μας γέμισε χαρά και πλέον δίνει τη θέση της σε ένα υπέροχο καλοκαίρι. Μέσα σε αυτό το κλίμα αισιοδοξίας, βέβαια, θα ήταν παράλειψη να προχωρήσουμε χωρίς έναν ειλικρινή απολογισμό του lockdown. 

Η πανδημία έλαβε τέλος (σχεδόν)! Η άνοιξη μας γέμισε χαρά και πλέον δίνει τη θέση της σε ένα υπέροχο καλοκαίρι. Μέσα σε αυτό το κλίμα αισιοδοξίας, βέβαια, θα ήταν παράλειψη να προχωρήσουμε χωρίς έναν ειλικρινή απολογισμό του lockdown. 

Μήπως, εσύ, δεν έφτιαξες banana bread; Μήπως δεν παρακολούθησες μια online συναυλία; Μήπως δεν έκανες και εσύ, έστω μια φορά, γυμναστική στο σπίτι; Η Google, που γνωρίζει πολύ καλά τι μας απασχολεί κάθε σεζόν, το επιβεβαίωσε – κατά τη διάρκεια του lockdown το σπίτι έγινε ο κόσμος μας όλος. Και αυτό, μόνο καλό μπορεί να είναι αφού του ανταποδώσαμε όλη την αγάπη και τη φροντίδα που αυτό πάντα κρατά για εμάς.

jenny.gr

Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου παράξενο που πρόσφατη μελέτη από την Praktiker ανέδειξε την υψηλή τάση και ανάγκη των Ελλήνων για εργασίες DIY και οικιακής βελτίωσης, εν μέσω πανδημίας. Η μελέτη υλοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του ΣΕΛΠΕ και ρώτησε περισσότερα από 700 νοικοκυριά από κάθε γωνιά της Ελλάδας για τη σχέση τους με τις ιδιοκατασκευές και τη σημασία του DIY & Home Improvement στη ζωή τους… και οι απαντήσεις τους εντυπωσιάζουν!

jenny.gr

Σύμφωνα με την έρευνα «Η Αγορά Καταστημάτων Ιδιοκατασκευών & Βελτίωσης Οικίας (DIY & Home Improvement) στην Ελλάδα και η Πανδημία COVID-19» οι 9 στους 10 θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική για το νοικοκυριό τους τη δυνατότητα να μπορούν να κάνουν εργασίες DIY και βελτίωσης σπιτιού. Χαρακτηριστικό, είναι και το γεγονός ότι το 70% του κοινού πραγματοποίησε κάποια εργασία μέσα στο τελευταίο εξάμηνο. Επιπλέον, το 58% του κοινού προτιμά να κάνει μόνο του τις μικρές εργασίες στο σπίτι, παρά να τις αναθέτει σε κάποιον επαγγελματία, ενώ συνολικά το 94% επιλέγει να κάνει τουλάχιστον ένα μέρος των εργασιών του σπιτιού ιδιοχείρως. Με όλα τα παραπάνω, το επόμενο εύρημα φαίνεται αναμενόμενο. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν πως τα είδη βελτίωσης σπιτιού αποτελούν είδη πρώτης ανάγκης, ιδίως εν καιρώ lockdown, με το ποσοστό να ανεβαίνει κατακόρυφα στα νοικοκυριά με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα.

jenny.gr

Είναι, λοιπόν, φανερό ότι η βελτίωση του σπιτιού αποτελεί απαραίτητη δραστηριότητα, καθώς μας προσφέρει ασφάλεια, δημιουργικότητα και αισιοδοξία, ιδίως σε δύσκολες περιόδους, όπως το lockdown.

Τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις λέξεις, τα καταστήματα  DIY & Home Improvement, όπως τα Praktiker, είναι ανοιχτά και σε περιμένουν για να επιδοθείς ξανά στο αγαπημένο σου «Φτιάξ’ το μόνος σου» (Do-it-Yourself)» χόμπι. Η Άνοιξη είναι, άλλωστε, ιδανική εποχή για ανανέωση στο σπίτι αλλά και τη βεράντα. Και η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο εύκολη αφού βρίσκονται στη διάθεσή μας  οι κατάλογοι Ανακαίνιση 2021 και Κήπος & Βεράντα 2021 της Praktiker, με tips και ιδέες, βοηθώντας μας, αυτή την εποχή, να ζήσουμε το πιο συναρπαστικό «trend» που ήρθε για να μείνει, για να φτιάξουμε το σπίτι των ονείρων μας.