HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Οι διακοσμητικές τάσεις που, όσο ωραίες κι αν φαίνονται, πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε


15 Σεπτεμβρίου 2021

Οι διακοσμητικές τάσεις που, όσο ωραίες κι αν φαίνονται, πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε
Το να διακοσμούμε το σπίτι μας με διάφορους νέους και ευφάνταστους τρόπους, μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό αλλά παράλληλα μπορεί να κρύβει κινδύνους που μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα στην εικόνα του σπιτιού μας. 

Το να διακοσμούμε το σπίτι μας με διάφορους νέους και ευφάνταστους τρόπους, μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό αλλά παράλληλα μπορεί να κρύβει κινδύνους που ενδεχομένως να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα στην εικόνα του σπιτιού μας. 

Παρόλο που η διακόσμηση του σπιτιού είναι υποκειμενική, οι ειδικοί καταλήγουν πως εάν υιοθετήσετε τις παρακάτω τάσεις στο σπίτι σας, σίγουρα θα τις μετανιώσετε.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι:

Τα χαμηλά έπιπλα

Τα χαμηλά έπιπλα καλό είναι να αποφεύγονται για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα, επειδή είναι πιο δύσκολο να κρατήσετε τον χώρο όπου τα έχετε τοποθετήσει, καθαρό. Επίσης, τα χαμηλά έπιπλα κλείνουν πολύ τον χώρο και δείχνουν το σπίτι σας μικρότερο. Γι' αυτό το καλύτερο είναι να έχετε μεσαία προς μεγάλα έπιπλα για πρακτικούς λόγους που θα ομορφύνουν περισσότερο τον χώρο σας. 

Αιχμηρές ακμές

Κάποιο διακοσμητικό μικροαντικείμενο με αιχμηρές ακμές μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, αλλά μην το παρακάνετε. Τα κυκλικά έπιπλα είναι προτιμότερο να φιλοξενούνται στον χώρο σας καθώς μειώνουν την ένταση που προκαλούν οι αιχμηρές ακμές και προσθέτουν άνεση στο σπίτι σας. 

Τα μπρούτζινα διακοσμητικά

Τα μπρούτζινα διακοσμητικά αντικείμενα μπορούν να προσφέρουν μια φωτεινή νότα στον χώρο σας, ωστόσο αποφύγετε την κατάχρησή τους.  Αν σας αρέσει το στιλ, προτιμήστε αντικείμενα που συνδυάζουν πολλά μέταλλα για μια πιο μοντέρνα αίσθηση.

Υφάσματα Ίντιγκο

Το ίντιγκο χρησιμοποιήθηκε τόσο πολύ τα χρόνια που πέρασαν σε κουβέρτες, μαξιλάρια, ριχτάρια, που τελικά ήρθε η ώρα να το αφήσετε πίσω σας. Αν ωστόσο σας αρέσει το μπλε, χρησιμοποιήστε άλλες αποχρώσεις του για να είναι πιο πρωτότυπο και λιγότερο προβλέψιμο.

Χαλιά παντού

Μπορεί να τα λατρεύετε αλλά πέρα από το γεγονός ότι κλείνουν τον χώρο, γεμίζουν με μικρόβια που διαχέονται στο σπίτι. Οπότε καλό είναι, να τα στρώνετε με μέτρο αρκεί να νιώθετε ότι σας προσφέρουν την απαραίτητη ζεστασιά τον χειμώνα. 

Λευκά δωμάτια

Τα δωμάτια που κινούνται σε λευκό θεωρούνται ξεπερασμένα αλλά εάν σας αρέσουν οι φωτεινοί τόνοι, μπορείτε να επιλέξετε μπεζ ή ανοιχτό γκρι. Έπειτα, μπορείτε να κινηθείτε σε πιο σκούρους τόνους όπως μπλε ή κόκκινο. Τα χρώματα αυτά δίνουν ζεστασιά στον χώρο και τον κάνουν να φαίνεται πιο μοντέρνος.