HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Θέλετε να είστε ευτυχισμένοι; Βάψτε το σπίτι σε αυτά τα 2 χρώματα


The Jennettes

2 Νοεμβρίου 2021

Θέλετε να είστε ευτυχισμένοι; Βάψτε το σπίτι σε αυτά τα 2 χρώματα

Θέλετε να κάνετε μία σημαντική αλλαγή στο σπίτι (και στην ψυχολογία) σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε.

Το βάψιμο του σπιτιού θεωρείται ριζική αλλαγή και αλλάζει συνολικά την εικόνα του. Αλλά, κυρίως, αλλάζει τη δική μας διάθεση. Και αν τα δικά σας αγαπημένα χρώματα είναι το μπλε, το κόκκινο και το πράσινο, σήμερα θα αναθεωρήσετε.

Τα 2 χρώματα της ευτυχίας

Μετά από έρευνα που έγινε σε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους, μία υπηρεσία εσωτερικής διακόσμησης κατέληξε στο ότι το μωβ και το κίτρινο είναι οι λιγότερες δημοφιλείς επιλογές σε χρώματα για βάψιμο, αλλά όσοι τα τολμούν, νιώθουν πιο χαρούμενοι από τους άλλους. Για την ακρίβεια, το 98% ένιωθε ασφάλεια με το μωβ και το 87% με το κίτρινο. Αντίστοιχα, το 71% και 68% ένιωθε ότι είχε τον έλεγχο του χώρου. Και αυτά τα συναισθήματα καταλήγουν πάντα στο να είσαι πολύ πιο χαρούμενος στο σπίτι σου.

Η πανδημία έστρεψε το ενδιαφέρον στον χώρο μας και σταματήσαμε να επενδύουμε μόνο στο λευκό και το μπεζ. Δεν χρειάζεται να βάψετε όλο το σαλόνι μωβ. Μερικά μεμονωμένα κομμάτια αρκούν για να κάνουν τη διαφορά (και να απογειώσουν τη διάθεση). Κι αν δεν λειτουργήσει για εσάς, πάμε ξανά από την αρχή. 

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash