HOME SWEET HOME ΟΜΟΡΦΑ ΣΠΙΤΙΑ

Αγαπάτε τη Σκανδιναβική διακόσμηση; Τότε αυτό είναι το γραφείο των ονείρων σας


2 Οκτωβρίου 2018

thehomeissue_office0-1024x585.jpg

Μετά από 12 χρόνια παραμονής στη Δανία, η Kasia Rutkowiak, blogger και διακοσμήτρια, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από τη σκανδιναβική διακόσμηση. Βέβαια, όχι απλά δεν έμεινε ανεπηρέαστη, αλλά την ερωτεύτηκε.

Η Kasia Rutkowiak που κατάγεται από την Πολωνία, σχεδίαζε να επιστρέψει στη χώρα της με την οικογένειά της, ωστόσο στο μεσοδιάστημα αποφάσισε να διακοσμήσει το διαμέρισμά της.

«Είχα μεγάλη οικογένεια και μικρό χώρο κι έτσι έπρεπε να ενσωματώσω το γραφείο στο καθιστικό μας» λέει η ίδια. «Ήθελα να είναι όμορφο, απλό και καθαρό και ταυτόχρονα λειτουργικό». Φαίνεται πως όχι μόνο το πέτυχε, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει και ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Δεδομένου του μικρού χώρου, επέλεξε ελαφριά ράφια που βρίσκονται πάνω σε πάνελ, μέσα στα οποία είναι ενσωματωμένο το γραφείο και ο υπολογιστής της. Η συγκεκριμένη σχεδιαστική προσέγγιση πρωτοεμφανίστηκε το 1949 από τον Σουηδό αρχιτέκτονα Nils Strinning και παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα εσωτερικού σχεδιασμού του 20ου αιώνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση

Δείτε τη Gallery: Οι βιβλιοθήκες που λειτουργούν και ως γραφεία θα γίνουν η νέα σας αγάπη

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!