Το κρυφό καταφύγιο της Coco Chanel στη Γαλλική Ριβιέρα

Δευτέρα 11 Μάρτιος 2019
6_1272-1024x585.jpg

Ο λόγος για τη γυναίκα συνώνυμο του στιλ και της κομψότητας, για τη γυναίκα που έκανε τον εαυτό της το σημαντικότερο και ίσως το μοναδικό ρυθμιστή της μόδας του 20ού αιώνα!

Η Coco Chanel της οποίας το κανονικό όνομα είναι Γκαμπριέλ Σανέλ είναι το μόνο πρόσωπο στον τομέα της που αναφερόταν στο περιοδικό TIME, ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον 20ό αιώνα. Ακόμα ευθύνεται για την απελευθέρωση των γυναικών από την αυστηρή σιλουέτα του κορσέ και την διάδοση ενός κομψού ντυσίματος, απαλλαγμένου από οτιδήποτε περιττό.

Για την προσωπική ζωή της μεγάλης αυτής σχεδιάστριας ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα καθώς ποτέ δεν παντρεύτηκε ενώ δεν απέκτησε ποτέ παιδιά, ωστόσο ο επί σειρά ετών εραστής της ήταν ο δεύτερος Δούκας του Γουεστμίνιστερ, Χιου Γκρόσβενορ.

Ο έρωτας της σχεδιάστριας με τις πολλές καινοτομίες στο χώρο της μόδας είχε βρει το καταφύγιό του στη Γαλλική Ριβιέρα και συγκεκριμένα στη βίλα «La Pausa». Το σπίτι όπου η Coco αναζητούσε την ηρεμία κατά τη διάρκεια των διακοπών της. Το όνομα της κατοικίας «La Pausa», που σημαίνει παύση σαφώς και δεν είναι τυχαίο καθώς τα πάντα έμοιαζαν να σταματούν γι’ αυτήν όταν βρισκόταν στη Γαλλική Ριβιέρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: Vintage έπιπλα: Ανανεώστε την όψη τους για μία άψογη διακόσμηση

 

TRENDING ARTICLES