HOME SWEET HOME ΟΜΟΡΦΑ ΣΠΙΤΙΑ

Δείτε την πιο μικρή και πανέμορφη μονοκατοικία στον κόσμο


25 Μαΐου 2019

thehomeissue_iaponia01.jpg

Ποτέ δεν θα σταματήσουν να μας εκπλήσσουν οι Ιάπωνες με τις εκπληκτικές ιδέες τους στο χώρο του design! Αυτή τη φορά σχεδίασαν μια μικροσκοπική μονοκατοικία με σκοπό να εξοικονομήσουν χώρο.

Μάλιστα, το πρόβλημα του χώρου στις πόλεις της Ιαπωνίας είναι τόσο οξύ που οι περισσότεροι νοικιάζουν τις βαλίτσες με τις οποίες πάνε διακοπές γιατί δεν έχουν χώρο στο σπίτι να τις αποθηκεύσουν. Ο πληθυσμός στην Ιαπωνία αυτή τη στιγμή φτάνει περίπου τα 130 εκατομμύρια, νούμερο εξωφρενικό αν σκεφτεί κανείς πως στην Ελλάδα ο πληθυσμός είναι γύρω στα 11 εκατομμύρια. Αυτό σκέφτηκαν οι Ιάπωνες και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μικροσκοπικές μονοκατοικίες 52 τ.μ. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι είναι μακρόστενα έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετούνται πολλά μαζί στη σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο. H αρχιτεκτονική εταιρία Mizuishi Architect Atelier θέλησε να δημιουργήσει όμορφα, γεμάτα φως σπιτάκια για μικρές οικογένειες στο Τόκιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

Δείτε ακόμη: Αυτό ήταν το σπίτι της Jennifer Aniston στο Beverly Hills