HOPE MAGAZINE ISSUE 12

Art Escape


Αφροδίτη Σακκά

19 Οκτωβρίου 2017

picasso-1691133-960-720.jpg

Dali/Duchamp

Royal Academy, Λονδίνο

Aν πιστεύατε πως ο σουρεαλισμός του Dali και τα εκπληκτικά ready-made έργα του Douchamp δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους, ξανασκεφτείτε το. Η συγκεκριμένη έκθεση εξερευνά το πώς μία φαινομενικά απίθανη φιλία μεταξύ δύο icons του κόσμου της τέχνης επηρέασε τη δουλειά τους με ενδιαφέροντες και εντυπωσιακούς τρόπους.

7 Οκτωβρίου-3 Ιανουαρίου 2018

royalacademy.org.uk

Monet, The Collector

Musée Marmottan Monet, Παρίσι

Μία σπάνια ματιά μέσα στη τέχνη που ενέπνευσε τον Monet, όπως το Les Baigneurs του Paul Cézanne (πάνω). Όποιος επισκευθεί την έκθεση μπορεί να δει μία πληθώρα έργων από την προσωπική του συλλογή για πρώτη φορά.

Μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, 2018

marmottan.fr

LOUISE BOURGEOIS: AN UNFOLDING PORTRAIT

MOMA, Νέα Υόρκη

Η εντυπωσιακή γλυπτική της Louise Bourgeois έχει εκτεθεί σε τοίχους μουσείων σε όλο τον κόσμο, αλλά η τεράστια ποικιλία από έντυπες συνθέσεις παραμένει λιγότερο γνωστή. Στη έκθεση θα μπορέσει να δει κανείς όχι μόνο τη συγκεκριμένη συλλογή, αλλά και μεγάλο κομμάτι της διαδικασίας πίσω από τη δημιουργία των έργων τέχνης της Bourgeois.

moma.org

Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2018

VAN GOGH ALIVE

Νέος Εκθεσιακός Χώρος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Αθήνα

Η φαντασμαγορική έκθεση θα παρουσιάσει όλα τα έργα του Van Gogh, με μία μέθοδο που όχι μόνο αναδεικνύει νέες οπτικές γωνίες, αλλά αφηγείται και ολόκληρη την ιστορία του δημιουργού τους. Θα προβληθούν 3.000 πίνακες, σκίτσα και κινούμενες εικόνες από το σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4™. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει παρουσιαστεί σε 35 μητροπόλεις του κόσμου μέχρι σήμερα.

Από 7 Νοεμβρίου 2017

vangoghalive.gr