HOPE MAGAZINE ISSUE 12

For ever classic


Αφροδίτη Σακκά

19 Οκτωβρίου 2017

home94414.jpg

Το εξωτερικό του σπιτιού είναι αρκετά επηρεασμένο από τον κλασικισμό που βασίζεται στη συμμετρία με τα χαρακτηριστικά μεγάλα και φωτεινά παράθυρα να το περιβάλουν. Όσο για το εσωτερικό, περιλαμβάνει ανακαινισμένους και διαμπερής χώρους.

Η κουζίνα είναι εμφανώς ανακαινισμένη όσον αφορά τις ηλεκτρικές συσκευές, ωστόσο, ο σχεδιασμός της είναι τόσο διαχρονικός που τη διατηρεί σύγχρονη όσα χρόνια κι αν περάσουν. Τα ντουλάπια είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να φαίνονται σαν ενιαίος τοίχος, ενώ οι καρέκλες Syver του Jacobsen είναι το επίκεντρο του χώρου.

Η πασίγνωστη καρέκλα του Arne Jacobsen, Egget, έχει τιμητική θέση στο σαλόνι, συνοδευόμενη από το φωτιστικό Bestlite. To τραπέζι είναι το Super Ellipse του Piet Heins και οι καρέκλες είναι οι πασίγνωστες –και συλλεκτικές- “Y” του Hans J. Wegner.

Δίπλα από το καθιστικό, υπάρχει ένας αναμνηστικός τοίχος που περιλαμβάνει σουβενίρ από ταξίδια και όμορφες στιγμές των ιδιοκτητών.

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός: Η πολυθρόνα Lounge των Eames απέναντι από ένα υπέροχο, vintage ξύλινο έπιπλο δημιουργούν μία μείξη κλασσικού και σύγχρονου.

Εδώ υπάρχει ακόμα ένας απρόσμενος συνδυασμός, μεταξύ της καρέκλας Lamino του Yngve Ekströms και της ξυλογραφίας στο τοίχο που προέρχεται από ένα κατάστημα με μεταχειρισμένα και καταφέρνει να τραβήξει αμέσως το βλέμμα.

Ένα εξαιρετικά φωτεινό υπνοδωμάτιο, όμορφα διακοσμημένο με φωτογραφίες και λευκά είδη με ethnic χαρακτήρα.

Ο μεγάλος καθρέφτης αντανακλά όσο περισσότερο φως γίνεται στο μπάνιο του ισογείου, ενώ ο διαχρονικός σχεδιασμός είναι κι εδώ παρών.