HOPE MAGAZINE ISSUE 12

The modern classics


MMEINTANI

17 Οκτωβρίου 2017

1-alexis-mabille-waw1718-079-copy.jpg

Από την άλλη, πάντα όταν έχουμε την πρόθεση να ανανεώσουμε τη γκαρνταρόμπα μας, κοιτάμε και για το άλλο άκρο, κομμάτια δηλαδή που θεωρούνται μοντέρνα, innovative και ξεχωριστά προκειμένου να δώσουμε μια διαφορετική πινελιά στα looks μας και να τα κάνουμε να δείχνουν όσο πιο up to date γίνεται.

Η μεγάλη έκπληξη της φετινής χρονιάς, όσον αφορά τα catwalks για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 17-18 ήταν ότι μπόρεσαν να συνδυάσουν ακριβώς τις δύο παραπάνω κατηγορίες, επανασυστήνοντάς μας πολλά classics που όμως φέτος έρχονται δοσμένα μέσα από ένα μοντέρνο πρίσμα και διατηρούν την ισορροπία ανάμεσα στο διαχρονικό και το νέο.

Τhe trenchcoat

Το απόλυτα θηλυκό πανωφόρι σε μπεζ απόχρωση που μας φέρνει στο μυαλό τις πιο κομψές εικόνες από τα 60s όπως την chic φιγούρα της Audrey Hepburn, ανήκει στα must-haves της γυναικείας ντουλάπας και μπορεί να σταθεί επάξια σε κάθε περίσταση από το πρωί ως το βράδυ.

Φέτος έρχεται σε ανανεωμένη βερσιόν και θυμίζει ένα alternative φόρεμα, συνδυάζεται με κοσμήματα που ανεβάζουν κατά πολύ το οπτικό αποτέλεσμα και με over the knee μπότες που ενισχύουν ακόμα πιο πολύ τη θηλυκότητα.

Leather lover

Κάθε δερμάτινο κομμάτι εμπίπτει στην κατηγορία των classics και είναι ο σίγουρος και εύκολος δρόμος για να δώσουμε ροκ χαρακτήρα στο ντύσιμό μας, πάντα όμως με μια διαχρονική εσάνς.

Φέτος το κλασικό δεράτινο παντελόνι γίνεται πιο glam, ανεβαίνει πιο ψηλά ώστε να θεωρείται high-waisted και συνδυάζεται με εξίσου μαύρα κομμάτια που εντείνουν τον rock & chic χαρακτήρα του. Αντίστοιχα, οι leather skirts γίνονται περισσότερο τολμηρές και sexy, με μήκος και κοψίματα που σε συνδυασμό με το leather υλικό χαρίζουν το πιο εκρηκτικό look.

The leather jacket

Το κομμάτι που αγαπούσαν τα κακά παιδιά των 50s και 60s επανασυστήνεται σε νέες αποχρώσεις όπως το βαθύ κόκκινο και συνδυασμένο με κλασικά prints, χαρίζοντάς μας το ωραιότερο mix & match.

Ακόμα και στην κλασική μαύρη εκδοχή του όμως, το δερμάτινο jacket φοριέται εύκολα με μία πιο sexy φούστα από κάτω, ισορροπώντας ανάμεσα στο αρρενωπό και το πιο θηλυκό στιλ με εξαιρετική επιτυχία.

Loose sweater

Το φαρδύ πουλόβερ ή ζιβάγκο θεωρείται σταθερή αξία της γυναικείας ντουλάπας μιας και αποτελεί κομμάτι πασπαρτού που ταυτόχρονα δημιουργεί μία elegant αίσθηση και κάνει το ντύσιμο να φαίνεται πιο ακριβό - θυμηθείτε την Catherine Deneuve στα 60s.

Στο σήμερα, συνδυάζεται με θηλυκές pencil skirts με ιδιαίτερα μοτίβα και χρώματα, αγκαλιάζοντας όμορφα τη σιλουέτα και δημιουργώντας το πιο ωραίο παιχνίδισμα με τους όγκους.

Shirt stories

Ριγέ πουκάμισο, ίσως ό,τι πιο βασικό θα συναντήσει κανείς μετά το κλασικό λευκό. Ιδανικό για να συνθέσει κανείς το πιο σοβαρό και formal business look αλλά και για πολύ πιο μοντέρνους συνδυασμούς, όπως είδαμε στα φθινοπωρινά catwalks.

Φορεμένο tucked in σε ψηλόμεσα παντελόνια και φούστες ή κάτω από vests και bralettes, λειτουργεί σαν καμβάς πάνω στον οποίο μπορούμε να προσθέσουμε ό, τι θέλουμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε το statement της επιλογής μας.

The satin dress

Κομμάτια από satin που μας φέρνουν στο μυαλό το απόλυτο φόρεμα των 90s - κάνουμε και πάλι εικόνα τη νεαρή Kate Moss να μοιάζει αιθέρια μέσα σε ένα τέτοιο ρούχο, επιστρέφουν και φέτος και γίνονται βασικό στοιχείο των looks μας.

Συνδυασμένα με πιο cozy και βαριά κομμάτια από πάνω, δημιουργούν την πιο ωραία αντίθεση ανάμεσα στο delicate και το δυναμικό και ακολουθούν κατά κάποιο τρόπο το απόλυτο trend της σεζόν, δηλαδή το lingerie dressing.

kjkj

kllkl

fgdg

gdg