HOPE MAGAZINE ISSUE 17

Αισιοδοξία ξανά


Τζένη Μπαλατσινού

21 Δεκεμβρίου 2017

24175030-2090159804546164-1208775071800229888-n.jpg

Η οικονομική κρίση και ό,τι άλλο αυτή έφερε ως παράπλευρη απώλεια, η απαισιοδοξία που όλοι κουβαλήσαμε εξαιτίας της και το –σωστό- σκεπτικό «εδώ ο κόσμος καίγεται, πάρτι θα κάνω;», μας έκανε όλους να κλειστούμε μέσα, να μην έχουμε διάθεση για πολλά πολλά και να περιοριζόμαστε στα μίνιμουμ, ακόμα και τις γιορτινές ημέρες. Τραπέζι με την οικογένεια μόνο και ίσως δύο-τρεις στενούς φίλους.

Ίσως να μην χρειάζεται κάτι περισσότερο, η οικογένεια και αυτοί οι 2 ή 3 φίλοι άλλωστε μας γεμίζουν και η παρουσία τους είναι υπέραρκετή.

Είναι όμως πάντα ωραίο να μαζευόμαστε σε ένα σπίτι, να συναντούμε ξανά ανθρώπους που συμπαθούμε, να γνωρίζουμε νέους ενδιαφέροντες μελλοντικούς μας φίλους, να θαυμάζουμε τα λαμπερά στολίδια, να ακούμε ωραίες μουσικές και να χορεύουμε στο κέντρο του χαλιού, έτσι επειδή ήρθαμε στο κέφι. Ακόμα και η διαδικασία της προετοιμασίας μας για να πάμε σε ένα πάρτυ, εμείς οι γυναίκες ξέρουμε καλά πόσο μεγάλη σημασία έχει για την ψυχολογία μας.  

Οι εποχές της εξτραβαγκάντσας πέρασαν και το μάθημα που μας άφησαν είναι ότι χρειάζεσαι πολύ λίγα για να περάσεις καλά. Όσους αγαπάς, όσους συμπαθείς και καλή διάθεση. Που τελευταία φαίνεται να την εκτιμάμε ξανά όλοι και να την φροντίζουμε λίγο παραπάνω.

Σε αυτό το HOPE λοιπόν που ονομάσαμε The Party Issue, ετοιμαζόμαστε να περάσουμε όμορφα και λαμπερά με τους φίλους μας (βλ. Party Glam), ανοίγουμε τα σπίτια μας (βλ. Πώς να κάνεις το Χριστουγεννιάτικό σου πάρτυ, αξέχαστο), αντιμετωπίζουμε με τέχνη και κυρίως χιούμορ τις οικογενειακές συγκεντρώσεις (βλ. Υπόθεση Οικογενειακό Τραπέζι) και βρίσκουμε χρόνο για να νταντέψουμε λίγο τον εαυτό μας (βλ. Pamper your self)

Αυτές τις γιορτές ας φωτίσουμε τις πιο μεγάλες νύχτες του χρόνου με χιλιάδες χαμόγελα.

Enjoy!