HOPE MAGAZINE ISSUE 18

4 fitness trends για το 2018


Τζουλιάννα Καρνέζη

25 Ιανουαρίου 2018

pexels-photo-374632.jpeg

1. Υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT)

Η αλήθεια είναι ότι η Υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση δεν είναι μια καινούρια μορφής άσκησης, παρόλα αυτά θα επικρατήσει και το 2018. Βασίζεται στην εναλλαγή έντονων αλλά μικρών σε διάρκεια ασκήσεων με ή χωρίς τη χρήση εξοπλισμού. Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου μισή ώρα και γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες. Μάλιστα η κούραση που νιώθετε στο τέλος της προπόνησης ισοδυναμεί σα να γυμναστήκατε πολλές ώρες.

2. Kickboxing

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 2018 το Kickboxing θα έχει την τιμητική του, με τη μεγαλύτερη μάλιστα συμμετοχή να προέρχεται από γυναίκες. Αν και το συγκεκριμένο άθλημα δεν είναι νέα μέθοδος γυμναστικής, ωστόσο επανέρχεται στη μόδα και γυμνάζει όλα το σώμα.

3. Γιόγκα και διαλογισμός

Και το 2018 θα παρατηρηθεί ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη γιόγκα και διαλογισμό και γενικά για τα μαθήματα που βασίζονται στην ανάκαμψη. Ειδικά ο διαλογισμός θα κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα το 2018, ειδικά σε μέρη που ο ρυθμός της ζωής είναι πολύ γρήγορος.

4. Καλισθενική προπόνηση

Ένα από τα κορυφαία fitness trends του 2018 είναι η καλισθενική προπόνηση. Το θετικό της συγκεκριμένης προπόνησης είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε, από το σπίτι μέχρι την ύπαιθρο. Το πρόγραμμα γυμναστικής περιλαμβάνει κυρίως ασκήσεις όπου το βάρος του σώματος παίζει το βασικό ρόλο. Με αυτό τον τρόπο γυμνάζουμε όλες τις μυϊκές ομάδες και καίμε αρκετές θερμίδες.