HOPE MAGAZINE ISSUE 9

Nude Skin


TSVIGKOU

7 Σεπτεμβρίου 2017

b83d5461ee2c31e701fc92b7e502830b-third-eye-anthropologie.jpg

Η συγκεκριμένη βάση αποτελεί πασπαρτού επιλογή για οποιοδήποτε μακιγιάζ επιλέξετε για το φθινοπωρινό σας στιλ. Στοχεύει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, γι αυτό το αποτέλεσμα είναι λαμπερό. Σε περίπτωση που έχετε λιπαρή επιδερμίδα, φροντίστε όλα τα προϊόντα που ακολουθούν να ανταποκρίνονται στον τύπο δέρματός σας.

Όσο καλύτερα είναι ενυδατωμένο-περιποιημένο το δέρμα, τόσο καλύτερα απλώνεται και δουλεύεται η βάση.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, υπάρχουν τρία στάδια της ενυδάτωσης, της προετοιμασίας της επιδερμίδας και της εφαρμογής προϊόντων για βάση-foundation/concealer.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ: Εκτός από την πρωινή και τη βραδινή skincare περιποίηση, οι makeup experts προτείνουν πριν από το μακιγιάζ, να ενυδατώνουμε ελαφρώς την επιδερμίδα με προϊόντα ελαφριάς υφής. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πρωινή κρέμα ή ακόμα και το serum/ορό προσώπου. Μερικές σταγόνες αρκούν για να δημιουργήσουμε ουσιαστικά υγρασία στην επιδερμίδα. Αντίστοιχα εφαρμόζουμε και ελάχιστη κρέμα ματιών, με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις.

Blue Serum-Chanel, The Eye Balm Intense-La Mer, DayWear Matte-Estée Lauder, Anti-Aging Day Cream SPF30-La Prairie

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Είναι το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ κάθε γυναίκας που αγαπάει το μακιγιάζ. Το primer εφαρμόζεται στο πρόσωπο πριν το μακιγιάζ με στόχο την μεγαλύτερη διάρκεια του μακιγιάζ αλλά και την καλύτερη κάλυψη. Εξισσοροπεί την απόχρωση αλλά και την υφή της επιδερμίδας-μια ξηρή επιδερμίδα, το primer θα την ενυδατώσει, ενώ σε μια λιπαρή θα απορροφήσει την περιττή γυαλάδα-δημιουργώντας την τέλεια βάση με σκοπό να αναδείξει και να τελειοποιήσει το μακιγιάζ.


Illuminating Primer-Tom Ford, Photo Finish-Smashbox, Prep + Prime Skin Refined Zone-MAC, Illuminating Perfecting Primer-Estée Lauder, Intral Shield​-Darphin

FOUNDATION: Τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό στάδιο, αυτό της βάσης. Έχοντας επιλέξει την κατάλληλη απόχρωση αλλά και την κατάλληλη υφή που ταιριάζει στον τύπο επιδερμίδας μας, με πινέλο, σφουγγαράκι ή ακόμα και τα δάχτυλά μας απλώνουμε μικρή ποσότητα προϊόντος σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό αλλά και ελάχιστο στο ντεκολτέ. Δουλεύουμε τοπικά, κάνοντας απαλές πιέσεις και εισχωρούμε το προϊόν σε δυσπρόσιτες περιοχές όπως είναι οι ρινοπαρειακές και η εσωτερική κόγχη των ματιών.


Intensive Skin Serum Foundation SPF40-Bobbi Brown, Beyond Perfecting-Clinique, Mineralize Moisture Foundation-MAC, Double Wear Light-Estée Lauder

Extra Tip: Για τη σωστή επιλογή χρώματος, δοκιμάζουμε το προϊόν στο λαιμό μας και συγκεκριμένα κάτω από το πηγούνι ή στην εσωτερική πλευρά του χεριού μας, όπως στη φωτογραφία που ακολουθεί. Εξετάζουμε την απόχρωση στο φωτισμό του καταστήματος που βρισκόμαστε αλλά και σε φυσικό φως. Ιδανικά κάνουμε την αγορά την επόμενη ημέρα από τη δοκιμή, για να εξετάσουμε πώς αντιδρά η επιδερμίδα μας και αν το προϊόν καλύπτει τις ανάγκες της.

THE NUDE MAKEUP LOOK

Δοκιμάστε να υιοθετήσετε ένα nude makeup look, ακολουθώντας τα πραπάνω βήματα για nude skin, βάφοντας τα χείλη σας σε φυσική απόχρωση, τονίζοντας τα ζυγωματικά με bronzer και τις βλεφαρίδες με μάσκαρα στις ρίζες. Ένα μακιγιάζ που θα αναδείξει τα φυσικά σας χαρακτηριστικά και θα σας χαρίσει λάμψη για όλη τη διάρκεια της ημέρας.


High Impact Mascara-Clinique, Bronzing Powder-Bobbi Brown, Pure Color Love Lipstick Creme 140 Naked City-Estée Lauder

Keep in Mind: "The Nude Makeup Look" ήρθε για να μείνει αυτό το φθινόπωρο!