HOPE MAGAZINE ISSUE 9

Πρώτες βοήθειες


TSVIGKOU

29 Αυγούστου 2017

277d3d8db8889673bcaaee6f9537bb96-instagram-photo-ideas-anthropologie26811.jpg

Για να αποκτήσουμε υγιή-λαμπερά μαλλιά κάνουμε focus στην ενυδάτωση και πειραματιζόμαστε με διάφορες τεχνικές που προτείνουν διάσημοι hair experts και αφορούν τη βελτίωση της όψης της τρίχας.

Αποκτούμε ξανά τη χαμένη ενυδάτωση: Τα ξηρά μαλλιά είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε το Σεπτέμβριο. Το Νο1 προϊόν που χρειάζονται είναι η ενυδατική μάσκα, η οποία εφαρμόζεται μετά το λούσιμο. Αφού πλύνουμε τα μαλλιά μας και βγούμε από το ντους, εφαρμόζουμε τη μάσκα και τα τυλίγουμε με μία ζεστή πετσέτα. Η θερμότητα βοηθάει το προϊόν να διεισδύσει και να ενυδατώσει σε βάθος τα μαλλιά. Αφήνουμε τη μάσκα για τουλάχιστουν 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένουμε.


Μάσκα Μαλλιών Αμύγδαλο και Λινάρι για Ξηρά και Ταλαιπωρημένα Μαλλιά-Korres, Μάσκα για Λάμψη & Αναζωογόνηση με Εσπεριδοειδή & Μέλι-Apivita, Olive Fruit Oil Deeply Repairative Hair Pak, Conditioner-Kiehl's, Hairdresser's Invisible Oil Balm-to-Oil Pre Shampoo Masque-Bumble and Bumble

Δίνουμε ζωή στο χρώμα των μαλλιών μας: Το αλάτι, ο ήλιος αλλά και το χλώριο είναι οι εχθροί των βαμμένων μαλλιών. Για να αποκτήσουμε και πάλι το επιθυμητό χρώμα, επισκεπτόμαστε το κομμωτήριό μας και επενδύουμε σε ένα προϊόν για θεραπεία χρώματος. Κοστίζει λιγότερο από το να βάψουμε ξανά τα μαλλιά μας και επιπλέον μόνο καλό προσφέρει στην τρίχα. Μόλις αποκτήσουμε ξανά το χρώμα που είχαμε χάσει, χρησιμοποιούμε σαμπουάν και conditioner που προστατεύουν τη βαφή.


BC Color Freeze-Schwarzkopf Professional , Bain Chroma Captive-Kérastase, Silver Shampoo-L'Oreal Proffesionnel, Propoline shampoo-Apivita

Εξαφανίζουμε το φριζάρισμα: Αν τα μαλλιά σας κυριεύονται από το φριζάρισμα η λύση είναι στα ενυδατικά λάδια και τις κρέμες που βοηθούν το ίσιωμα. Κάνουμε για λίγο στην άκρη προϊόντα styling και εφαρμόζουμε καθημερινά ενυδατικό λάδι στις άκρες αλλά και κρέμες που υπόσχονται μεταξένια, ίσια μαλλιά.


Thermo Cell Repair-L'Oreal Paris, Elixir Ultime-Kérastase, Repair Blow Dry-Bumble and Bumble

Το conditioner προηγείται του σαμπουάν: Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά γι αυτή την περίοδο ξεχνάμε τη συνήθεια, να εφαρμόζουμε πρώτα σαμπουάν και μετά conditioner. Οι hair experts προτείνουν για ενυδάτωση των μαλλιών, να εφαρμόζουμε αρχικά σε στεγνά, το conditioner και στη συνέχεια να ξεβγάζουμε και να συνεχίζουμε με το σαμπουάν. Από την πρώτη εφαρμογή θα δείτε διαφορά στην υφή, στις άκρες σας.


In-Shower Foam Conditioner-Pantene Pro-V, Dercos Κρέμα Θρέψης και Επανόρθωσης-Vichy, Propoline Κρέμα Για Απαλά Μαλλιά-Apivita,
Almond & Linseed Conditioner With Cretan Herbs | Dry & Damaged Hair-Korres

Extra Tip: Αυτό το μήνα αποφεύγουμε τα στιλιζαρισμένα χτενίσματα και υιοθετούμε πιο χαλαρό style τόσο στο outfit, όσο και στα μαλλιά μας. Με αυτό τον τρόπο δεν τα ταλαιπωρούμε με εργαλεία styling όπως πιστολάκι και ψαλίδι για μπούκλες αλλά και με βαριά προϊόντα για κράτημα.

Αφήνουμε τα μαλλιά μας φυσικά και κάνουμε χαλαρά updos, loose ponytails ή πλεξίδες, αφήνοντας μερικές τούφες να πέσουν στο πρόσωπό μας.
Δεν ξεχνάμε ότι τα loose hairlooks πρωταγωνίστησαν στα A/W17 catwalks. Τα επιλέγουμε λοιπόν και είμαστε παράλληλα in-fashion.