HOPE MAGAZINE ISSUE 9

After Sun | Body & Skin Care


TSVIGKOU

7 Σεπτεμβρίου 2017

nutrition-diet-tips-for-having-better-sleep-fashionedbylove-blog.jpg

Για να δούμε άμεσα αποτελέσματα σε πρόσωπο αλλά και σώμα χρειαζόμαστε:

Ελεύθερο Χρόνο
Κατάλληλα Προϊόντα Περιποίησης
Καθημερινή Φροντίδα

Διατήρηση sunkissed επιδερμίδας

Αυτή την περίοδο έχουμε το ιδανικό χρώμα στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο και θέλουμε να το διατηρήσουμε. Το No1 είναι ότι πρέπει να αγαπήσουμε το κρύο ντους. Η επιδερμίδα μας περιβάλλεται από ένα φιλμ υγρασίας, το υδρολιπιδικό φιλμ, το οποίο ουσιαστικά προστατεύει το δέρμα και αποτελείται από φυσικά έλαια. Με το ζεστό νερό"λιώνουμε" αυτά τα έλαια με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να μένει χωρίς προστασία και να αφυδατώνεται. Επιλέγουμε λοιπόν κρύο ντους και παράλληλα σφίγγουμε και την επιδερμίδα μας.

Focus στην ενυδάτωση: Το τελευταίο που θέλουμε να δούμε μετά τις διακοπές είναι το ξεφλούδισμα. Για να το αποφύγουμε ενυδατώνουμε πρόσωπο και σώμα, πρωί και βράδυ με super ενυδατικά προϊόντα. Γενικότερα αυτή την περίοδο η λέξη ενυδάτωση πρέπει να πρωταγωνιστήσει στις skincare συνήθειές σας.

Λένε ΝΑΙ και στην απολέπιση: Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε, είναι να αποφεύγουμε το scrub για να μη χάσουμε το μαύρισμά μας...μεγάλο λάθος. Αντιθέτως πρέπει να κάνουμε ήπια απολέπιση για να διώχνουμε τη νεκρή στοιβάδα δέρματος. Έτσι η επιδερμίδα δε θα είναι θαμπή και το μαύρισμα θα είναι ακόμα πιο ορατό.

Αφρόλουτρο με argan oil: Το συγκεκριμένο έλαιο είναι super ενυδατικό και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βοηθάει την επιδερμίδα να διατηρήσει το μαύρισμά της.

To bronzer δε βγαίνει από το νεσεσέρ: Τι κι αν πέρασε το καλοκαίρι, εμείς θέλουμε μαύρισμα και μάλιστα το έχουμε. Το ενισχύουμε λοιπόν με bronzer στα ζυγωματικά, στο μέτωπο κοντά στις ρίζες των μαλλιών και στο πηγούνι σβήνοντάς το προς τα κάτω, στο λαιμό.

[gallery-717378]

Extra Makeup Tip: Δοκίμασε να αναμείξεις μία δόση self tan με την ενυδατική του προσώπου ή του σώματος. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

Exrta Info για Sunkissed Επιδερμίδα και το Φθινόπωρο
Προσέχουμε τη Διατροφή μας

Επιλέγουμε τροφές πλούσιες σε β-καροτένιο, η πορτοκαλί χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το πορτοκαλί χρώμα πολλών φρούτων και λαχανικών. Τη βρίσκουμε σε τρόφιμα όπως καρότα, γλυκοπατάτες, βερίκοκα (φρέσκα ή αποξηραμένα), ραδίκια, ραπανάκι, κολοκύθα, λάχανο, τοματοχυμός, γκρέιπφρουτ (ροζ ή κόκκινο), μάνγκο, μαρούλι, καρπούζι, μπρόκολο

Διορθώνουμε τα σημάδια του ήλιου

Πανάδες: Ένα συχνό ανεπιθύμητο σημάδι που μας αφήνει ο ήλιος είναι οι πανάδες. Ανάλογα με το είδος της πανάδας και το με το πώς σχηματίζεται, επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία. Αυτή μπορεί να είναι από μία σπιτική DIY συνταγή, μέχρι laser σε δερματολόγο. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να καταστείλουμε την παραγωγή μελανίνης.
Αν υπάρχει υπερπαραγωγή μελανοκυττάρων επεμβαίνουμε ιατρικά, με ειδικό laser. Δεν αρκεί να κάνουμε peeling ή να βάλουμε λευκαντικές κρέμες. Αυτές οι λύσεις αφορούν τις πανάδες που οφείλονται είτε στην αυξημένη παραγωγή μελανίνης μέσα στα μελανοσώματα είτε στην αυξημένη μεταφορά μελανίνης προς την επιδερμίδα.

Basic Info: Συνίσταται η επίσκεψη σε γιατρό για να κρίνει το είδος της πανάδας. Ουσιαστικά μας ενημερώνει αν είναι επιφανειακή ή αν έχει πιο βαθιές ρίζες και απαιτείται δραστική λύση. Ο δερματολόγος θα κρίνει και το είδος της θεραπείας που μπορούμε να ακολουθήσουμε.

Κηλίδες: Οι λόγοι που μπορεί να εμφανίσουμε μεγάλες ή μικρές κηλίδες στο δέρμα είναι τρεις. Ορμονικοί, θέμα ηλικίας ή η υπερέκθεση στον ήλιο.
Τα μικρά σημάδια που εμφανίζονται το καλοκαίρι μπορούν να αντιμετωπιστούν με peeling. Βρείτε ένα διαθέσιμο στην αγορά ή φτιάξτε μόνες σας, ανακατεύοντας λάδι με ζάχαρη και κάνετε απαλές πιέσεις στην επιδερμίδα. Αυτή η διαδικασία απαλάσσει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην ανώτερη στιβάδα και έτσι το καθαρό επιτρέπει στα ενεργά συστατικά των καλλυντικών ή φαρμακευτικών προϊόντων να εισχωρήσουν βαθύτερα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ειδικές λευκαντικές κρέμες, οι οποίες ενεργούν προληπτικά κατά της δημιουργίας των πανάδων και των λεκέδων.
Αν τα σημάδια είναι μεγαλύτερα, πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το δερματολόγο σας, για να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Basic Tip: Οι λευκαντικές κρέμες πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Πρόληψη, Πρόληψη, Πρόληψη

Όταν θωρακίζουμε το δέρμα μας-πρόσωπο και σώμα-με αντηλιακό έχουμε λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουμε κηλίδες και πανάδες.
Ακόμα και το φθινόπωρο-χειμώνα επιλέγουμε ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία.

[gallery-717379]