HOPE MAGAZINE ISSUE 9

Small & Stylish


Αφροδίτη Σακκά

7 Σεπτεμβρίου 2017

sh.jpg

Η χρωματική παλέτα αποτελείται από γήινους τόνους, όπως μαύρο, λευκό και καφέ της σκουριάς. Η συγκεκριμένη κατοικία αποτελεί ένα εξαιρετικά μοντέρνο σπίτι με διακριτικές αντιθέσεις vintage και industrial λεπτομερειών -όπως τα πόδια του τραπεζιού σε σχέση με τις διαφανείς καρέκλες. Ενώ η κουζίνα περιλαμβάνει μοντέρνες συσκευές και design, τα ράφια και τα αντικείμενα μαγειρικής δίνουν τον απαραίτητο vintage αέρα και δημιουργούν έναν επιτυχημένο οπτικά συνδυασμό.

Στο καθιστικό κυριαρχεί περισσότερο το λευκό, ενώ βλέπουμε και πολλά ethnic στοιχεία -όπως το bamboo διακοσμητικό στα πλάγια του καναπέ ή τα prints στα μαξιλάρια. Συγχρόνως, υπάρχει ακόμα η δόση vintage που δένει τον χώρο με το υπόλοιπο σπίτι, με το παλιό επιπλο να χρησιμοποείται ως αποθηκευτικός χώρος και τραπέζι.

Ωστόσο, το πιο έξυπνο κομμάτι του μικρού αυτού διαμερίσματος, είναι το διαχωριστικό μεταξύ σαλονιού και κρεβατοκάμαρας. Η ψηλή τζαμαρία εκτός από τον μοντέρνο και cool χαρακτήρα που προσδίδει στο διαμέρισμα, χωρίζει τα δωμάτια χωρίς να μικραίνει τον χώρο, δημιουργώντας extra χώρο.

Στο υπνοδωμάτιο ακολουθείται η ίδια γραμμή και χρωματική παλέτα. Το στοιχείο της ζεστασιάς και σε αυτόν τον χώρο προσφέρεται κυρίως από την παρουσία πολλών μαξιλαριών και μαλακών επιφανειών, αλλά και από την κουνουπιέρα -ένα ethnic στοιχείο που δένει αρμονικά με τις χρωματιστές λεπτομέριες στη διακόσμηση του τοίχου.

Η είσοδος είναι ένας από τους πιο ενδιαφέρον χώρους, με ασπρόμαυρα πλακάκια σε ethnic σχέδια που ακολοθούν το μοτίβο του υπόλοιπου σπιτιού. Η λευκή πολυθρόνα κινείται επίσης σε αυτές τις γραμμές και δημιουργεί αντίθεση με την μαύρη πόρτα εισόδου.

Το μικρό μπαλκόνι ακολουθεί έναν λιγότερο industrial τόνο και περισσότερο "εξοχικό." Bamboo πολυθρόνες με άνετα μαξιλάρια, πολλά λουλούδια και φυτά, όμορφα κρεμαστά φώτα και ψάθινα καπέλα για διακοσμητικά.