#MAMAPETOUNIASCORNER

7 τρόποι για να τρώει το παιδί σας περισσότερα φρούτα


Ζωή Κατσάτου

13 Μαΐου 2020

7 τρόποι για να τρώει το παιδί σας περισσότερα φρούτα

Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, είναι απαραίτητο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού των παιδιών μας. Πιστεύω πως ένας γερός οργανισμός, που τρέφεται σωστά, δεν αρρωσταίνει συχνά. Αλλά ακόμα κι αν αρρωστήσει, μπορεί να ανταπεξέλθει γρηγορότερα.

Τα φρούτα είναι απαραίτητα στο καθημερινό διαιτολόγιο μικρών και μεγάλων. Πώς όμως θα μπορέσουμε να παροτρύνουμε τα παιδιά μας να τρώνε φρούτα;

Αυτά είναι τα δικά μου «μαγικά» κόλπα:

1. Προτείνετε στα παιδιά σας να γίνουν μικροί σεφ και φτιάξτε παρέα μια νόστιμη φρουτοσαλάτα. Γίνεται οι βοηθοί τους και αφήστε τα να αυτοσχεδιάσουν!

2. Πηγαίνετε παρέα στο σουπερμάρκετ ή στη λαϊκή και αγοράστε τα αγαπημένα τους φρούτα και λαχανικά. Αφήστε τα να διαλέξουν εκείνα ποια θέλουν, ακόμα κι αν δεν είναι τα καλύτερα. Είναι σημαντικό να επιλέγουν την τροφή τους.

3. Φτιάξτε γρανίτες από φρούτα εποχής. Πολτοποιείστε φράουλες και γεμίστε τις ειδικές θήκες για γρανίτα, δημιουργώντας έτσι ένα γρήγορο, εύκολο και υγιεινό παγωτό.

4. Φτιάξτε λαχταριστά smoothies με γάλα ή γιαούρτι.

5. Βάλτε λίγη φαντασία στο καθημερινό σας τραπέζι, κόβοντας τα φρούτα με κουπ πατ, σε σήμα ζώων και λουλουδιών.

6. Φτιάξτε ένα κέικ μπανάνας και σερβίρετε το, παρέα με κομμένα φρούτα και λίγη κρέμα γάλακτος. Ποιος είπε ότι το γλυκό δεν μπορεί να είναι και υγιεινό!

7. Άφησα για το τέλος το βασικότερο: Κάντε εσείς αυτό που θέλετε να κάνει στο παιδί σας. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν εμάς να τρώμε φρούτα και γενικότερα υγιεινές τροφές. Να γίνουμε εμείς το παράδειγμα. Είναι λ.χ. μάταιο να τα προτρέπουμε να φάνε ένα μήλο, όταν εμείς τρώμε κρουασάν.

Μπορείτε να με βρείτε επίσης στον φυσικό μου χώρο, στο blog μου Mama Petounia, στο instagram μου @mamapetounia αλλά και στο facebook page μου Mama Petounia