ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

#μένουμε_σπίτι και θυμόμαστε όλα αυτά που είχαμε ξεχάσει


Ελένη Τσούτση

9 Απριλίου 2020

#μένουμε_σπίτι και θυμόμαστε όλα αυτά που είχαμε ξεχάσει

Έχουν περάσει πια αρκετές εβδομάδες που #μένω_σπίτι και η αλήθεια είναι ότι από την αρχή προσπάθησα να δω όλη αυτή την συνθήκη ως μια ευκαιρία για να θυμηθώ όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που μου δίνουν χαρά. Πράγματα που είχα αφήσει με τη δικαιολογία ότι  "θα το κάνω" αλλά ποτέ δεν ερχόταν αυτή η ημέρα, η ιδανική. 

Μάλλον δεν υπάρχει ιδανική μέρα και εμείς ίσως μετά από όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα πρέπει να αφήνουμε λίγο χρόνο μέσα στη μέρα μας για εμάς. Το ξέρω, ίσως είναι πολύ δύσκολο αλλά τόσο αναγκαίο (τουλάχιστον για εμένα). Αισθάνομαι ότι το να μαγειρέψω κάτι διαφορετικό, να τακτοποιήσω το σπίτι μου, να διαβάσω ένα ξεχασμένο βιβλίο που κάποτε είχα αρχίσει και να ζωγραφίσω, ακούγοντας μουσική μού δίνουν τόση ικανοποίηση και ενθουσιασμό ότι κάτι νέο έμαθα.

Φυσικά, οι σκέψεις δεν σταματούν ποτέ, ακούγοντας συνεχώς τις ειδήσεις για τον ιό αλλά οφείλουμε να μας ηρεμούμε και να μας προστατεύουμε και τα hobbies είναι η καλύτερη λύση. 

Το πρώτο που έκανα είναι να ξαναθυμηθώ το πόσο απολαμβάνω τη μαγειρική, φαντάζομαι οι περισσότεροι αυτές τις μέρες έχουν ανακαλύψει το μαγειρικό τους ταλέντο. Ανάμεσα λοιπόν, σε όσα δημιούργησα είναι και η πιο νόστιμη pizza που έχω δοκιμάσει (δεν θέλω να περιαυτολογώ), βέβαια λυπάμαι γιατί δεν μπορούσα να μοιραστώ όλα αυτά τα φαγητά με τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

jenny.gr
jenny.gr

Αλλά φρόντισα έστω και μέσα από τις φωτογραφίες μου, να τους δείξω πόσο γευστικά ήταν τα πιάτα μου!

jenny.gr

Αφού εξάντλησα το ταλέντο μου στη μαγειρική αλλά και στο food style, έβαλα στη ζωή μου και τη ζωγραφική που εδώ και πολύ καιρό παραπονιόμουν ότι δεν είχα καθόλου χρόνου - τώρα όμως δεν είχα καμία δικαιολογία. Τα πρώτα μου έργα μπορεί να μην ήταν τόσο πετυχημένα αλλά δεν πτοήθηκα.

jenny.gr

Το αγαπημένο μου έργο είναι τυρκουάζ μάτι που όπως διάβασα, συμβολίζει την προστασία της υγείας, την αναγέννηση και την πρόοδο, έτσι αποφάσισα να διακοσμήσω το υπνοδωμάτιο μου.

Αν κάτι με ξεκουράζει τελευταία, είναι να μαθαίνω για έργα αγαπημένων μου ζωγράφων, τι συμβολίζουν δηλαδή οι πίνακες και από πού προήλθε η έμπνευσή τους. Αυτή η μικρή ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε πίνακα είναι κάτι μαγικό για μένα και πάντα με ενθουσίαζε και με έκανε να αγαπώ ακόμη πιο πολύ την έννοια της τέχνης. Ο Εgon Schiele είναι ένας από τους καλλιτέχνες που θαυμάζω όλο και πιο πολύ, ανακαλύπτοντας τα ιδιαίτερα έργα του.

jenny.gr

Επόμενη αγαπημένη συνήθεια- η μεταμόρφωση των γωνιών του σπιτιού μου. Αφού πλέον δουλεύω από το σπίτι, αποφάσισα να αλλάξω τη διακόσμηση του γραφείου μου, θέλοντας να νιώθω πιο "ζεστά" αλλά και άνετα. Έβαλα λίγα λουλούδια σε ένα βάζο και μια μικρή γλάστρα, θυμίζοντάς μου ότι ήρθε η άνοιξη και οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας. Μπορεί να μην είμαι τόσο καλή στο να φροντίζω φυτά αλλά πιστέψτε με αυτά τα λουλούδια έμειναν για πολλές μέρες στο βάζο, αφού είχα την ανάγκη να τα βλέπω κάθε πρωί που ξυπνούσα. Διαπίστωση- τα λουλούδια σου φτιάχνουν τη διάθεση τόσο εύκολα!

Τέλος, βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με το μοντάζ, τόσο καιρό δεν παραλείπω να λέω σε φίλους και γνωστούς πόσο θέλω να μάθω καλύτερο μοντάζ αλλά ποτέ δεν το κάνω. Τώρα όμως είπαμε, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Πειραματίστηκα, άρχισα να βλέπω online tutorials (σε αυτό το σημείο ας ευχαριστήσω το διαδίκτυο), και θυμήθηκα πόσο μου αρέσει να φτιάχνω μικρά video, όπως το παρακάτω που είναι από τις διακοπές μου το καλοκαίρι στην όμορφη Κρήτη με την κολλητή μου. Αυτές οι γλυκιές αναμνήσεις με κάνουν να #μένω_σπίτι αισιόδοξη και περιμένοντας και αυτό το φωτεινό καλοκαίρι!

#Stayhome

#Becreative