ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Μένουμε σε επαφή με όσα αγαπάμε, μέσα από ασφαλείς συναλλαγές


29 Απριλίου 2020

Μένουμε σε επαφή με όσα αγαπάμε, μέσα από ασφαλείς συναλλαγές

Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Μένουμε σπίτι, αναπροσαρμόζουμε την καθημερινότητά μας, έχουμε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μας, κάνουμε πράγματα που θέλαμε καιρό και δεν είχαμε ποτέ τον χρόνο.

Αναμφίβολα το Internet αποτελεί το πρώτο εργαλείο για κάθε μας δραστηριότητα. Ψυχαγωγούμαστε βλέποντας τις αγαπημένες μας σειρές και ταινίες, επικοινωνούμε με τους αγαπημένους μας μέσα από τις νέες εφαρμογές - τα video calls έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας -ενώ παράλληλα μαθαίνουμε και ένα διαφορετικό τρόπο να κάνουμε ακόμα και τις πιο απλές αγορές μας. 

Ολοένα και περισσότερο, ακόμη και τα καθημερινά μαςψώνια, όπως ο καφές ή το γάλα, γίνονται στο ψηφιακό περιβάλλον. Αντίστοιχα, το διαδίκτυο μας προσφέρει τη δυνατότητα για αγορές που μας φέρνουν πιο κοντά σε όσα αγαπάμε, όπως νέα αθλητικά παπούτσια για να συνεχίσουμε δυναμικά τη γυμναστική μας ή ένα μικρό δώρο για ένα αγαπημένο μας πρόσωπο.

Η Mastercard, δίπλα μας σε όλες τις συναλλαγές μας στο ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και στα φυσικά καταστήματα όποτε αυτό είναι απαραίτητο, μας ενημερώνει σχετικά με τα βήματα, ώστε οι αγορές μας να γίνουν ακόμη πιο εύκολες και πιο ασφαλείς!

Ασφάλεια, ταχύτητα και ευκολία στο Onlineπεριβάλλον

Τι πρέπει λοιπόν να προσέχουμε και ποια είναι ταβήματα που πρέπει να ακολουθούμε για ασφαλείς συναλλαγές, όσο μένουμε σπίτι;

jenny.gr

Αρχικά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πριν προχωρήσουμε σε κάποια αγορά. Πριν από όλα, κοιτάμε πάντα την ηλεκτρονική διεύθυνση, προσέχοντας το “s”σε κάθε link που ανοίγουμε.Ε H διεύθυνση θα πρέπει ναξεκινάει με “https://”, καθώς τo “s” στο τέλος δηλώνει ότι το περιβάλλον της ιστοσελίδας που επισκεφθήκαμε είναι ασφαλές.

Δεύτερον, ακούμε τους φίλους και συγγενείς μας, και εμπιστευόμαστε σελίδες που εμπιστεύονται και εκείνοι. 

Τρίτον, ελέγχουμε πάντα τη σήμανση ασφαλείας που βρίσκεται στο κάτω μέρος των σελίδων. Αν αυτή υπογράφεται από γνωστά σχήματα πληρωμών, μπορούμε να προχωρήσουμε.

Έχοντας δώσει την απαραίτητη προσοχή στις παραπάνω ενέργειες, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με την Mastercard ® κάρτα μας, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια της αγοράς μας, μοιραζόμαστε μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες. Δηλαδή, το είδος της κάρτας μας, τον αριθμό της, την ημερομηνία λήξης, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας, τη διεύθυνση αποστολής και το όνομα μας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Απλά, γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια!

Ολοκληρώνοντας την συναλλαγή μας, παραμένουμε προσεκτικοί. Μένουν μόνο δύο πολύ απλά βήματα, και είμαστε έτοιμοι:

1. Κρατάμε πάντα αρχείο των συναλλαγών μας, καθώς η απόδειξη χρησιμοποιείται ως εγγύηση της αγοράς μας.

2. Κάνουμε, πάντα, ένα τελευταίο έλεγχο στις πρόσφατες κινήσεις του λογαριασμού μας. 

Κάνοντας όλες τις παραπάνω απαραίτητες διαδικασίες, έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τίποτα.

Ανέπαφα και από φυσικά καταστήματα

Υπάρχουν όμως και οι αγορές μας που θα πρέπει ναγίνουν στο φυσικό περιβάλλον, στα καταστήματα, και τότε το επόμενο ερώτημα έρχεται φυσικά: “Και ότανχρειάζεται να βγω από το σπίτι;”

Τότε, τα πράγματα είναι απλά, όμως και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Για αυτό, η Mastercard μοιράζεται τρία απαραίτητα “don’ts” που πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας:

Η κάρτα μας ανήκει μόνο σε εμάς. Δεν την αφήνουμε από τα χέρια μας. Δεν τη δίνουμε να τη κρατήσει κάποιος άλλος. 

Λειτουργούμε ανέπαφα. Δεν αγγίζουμε την κάρτα ή το κινητό μας σε καμία συσκευή POS.

Το νέο όριο ανέπαφων συναλλαγών, χωρίς χρήση PIN, αυξήθηκε από τα 25 ευρώ στα 50 ευρώ. Δεν χρειάζεται να πληκτρολογούμε λοιπόν τον κωδικό της κάρτας μας για τις περισσότερες συναλλαγές έως και 50 ευρώ (σε κάποιες συναλαγές, το PIN ενδέχεται να ζητηθεί, στα πλαίσια της Δεύτερης Ευρωπαϊκής Οδηγίας Υπηρεσιών Πληρωμών).

Μέσα από κάθε μικρή αγορά, ερχόμαστε πιο κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα και συνήθειες. Δημιουργούμε μαζί,νέες εμπειρίες και στιγμές που θέλουμε να μετρούν και όχι απλά να περνούν. Μένουμε σπίτι, όμως συνεχίζουμε να βρισκόμαστε κοντά σε όσα αγαπάμε.

Ζούμε ανέπαφα, αλλά παραμένουμε σε επαφή.