CELEBRITIES MEN’S POINT

30' εκγύμνασης: Το fitness trend που ταιριάζει στους πολυάσχολους


9 Δεκεμβρίου 2020

30' εκγύμνασης: Το fitness trend που ταιριάζει στους πολυάσχολους

Η καραντίνα φαίνεται πως δεν αποτελεί καλή αφορμή για κάποιους ώστε να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στη γυμναστική μέσα στο σπίτι. «Θέλω να γυμναστώ αλλά δεν έχω χρόνο», μια γνωστή και πολυχρησιμοποιημένη δικαιολογία, που μας κρατάει μακριά από την ωφέλιμη εκτόνωση και την καλύτερη φυσική κατάσταση που προσφέρει η άσκηση. Κι όμως, δεν χρειάζεται να να χάνετε πολύ χρόνο για να μπορέσετε να δείτε αλλαγές στο σώμα και κατ’ επέκταση και στην διάθεση σας. Αρκούν 30 λεπτά της ώρας και ένα πρόγραμμα κυκλικής γυμναστικής για να κάνουν την διαφορά!

Τι είναι όμως η κυκλική γυμναστική;

Πρόκειται για έναν δημοφιλή τρόπο άσκησης που επικεντρώνεται στην γρήγορη εναλλαγή αερόβιων ασκήσεων και ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης. Αλλάζοντας άσκηση π.χ. κάθε δύο λεπτά, κάνοντας τρέξιμο για 2 λεπτά, μετά ποδήλατο για άλλα δύο, μετά κοιλιακούς, καθισματάκια, ξανά τρέξιμο, λίγα βάρη, και πάλι από την αρχή. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα επωφελείται και έχει μια πιο σφαιρική μορφή εκγύμνασης χωρίς η διαδικασία να γίνεται βαρετή.

Αναλόγως λοιπόν την ένταση που θα βάλετε αλλά και τον συνδυασμό των ασκήσεων που θα κάνετε, μπορείτε να κάψετε θερμίδες γρηγορότερα και παράλληλα να δυναμώσετε τους μύες σας. Κάνοντας μικρά "σοκ" στο σώμα μέσα από τις ξαφνικές αλλαγές ενεργοποιείτε τον μεταβολισμό και ξυπνάτε τους μύες σας.

Πρόκειται ουσιαστικά, για ένα fitness πρόγραμμα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι και το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εκγύμνασης όταν ο ελεύθερος χρόνος σας για γυμναστική περιορίζεται μόνο σε 30'.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.